Bistrița FOLK, 18 ani de transformare a poeziei în muzică! Preşedintele Radu Moldovan:Felicitări Florin Săsărman!

„O ediție a majoratului de excepție, o sală plină cu iubitori de muzică de calitate și scena cu nume consacrate sau în curs de afirmare în muzica folk românească. Felicitări Florin Săsărman, pentru acest frumos eveniment. Te asigur că în continare te poți baza pe sprijinul meu!

Muzica, poezia, arta și cunoașterea merită susţinute, pentru că sunt sacre, pure, ating suflete și ne dezvoltă!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, la deschiderea ediţiei din acest an a Festivalului Bistriţa Folk.

         Managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Gavril Ţărmure, dar şi managerul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”  - care este şi membru al juriului – au participat la deschiderea festivă. 

         Pe scena Centrului Cultural Dacia, au evoluat, pentru a-şi proba talentul şi a convinge juriul, Daria Andreea Boghean din Târgu Neamț, Giulia Cristina Gheorghiu din judeţul Suceava, Diana Porca și Maria Matean din Bistrița, ca și doi concurenți din Republica Moldova: Victoria Popova din orașul Drochia și Aurel Lungu din Chișinău.

Premiile însumează 5 000 lei, Gala laureaților urmând să deschidă a doua seară a festivalului Bistrița folk.

Vineri seara, recitalurile au fost susținute de nume aparținând mai multor generații ale muzicii folk românești. Paul Adrian Tihan arevenit la Bistriţa după patru ani de la câştigarea trofeului,  Toni Vlad (membru al juriului şi organizator al Colibiţa Folk Fest) i-a încântat pe bistriţeni. Cătălin Stepa a fost o surpriză foarte apreciată, seara încehindu-se cu Poesis, Ecoul şi Ducu Bertzi&friends.

În această seară, după Gala Laureaţilor, vor evolua în recital Dana Florian și Gheorghe Ani, Cristian Buică&Horațiu,  Adrian Ivanițchi, Emeric Imre&Jimi El Laco şi Vasile Șeicaru&Mișu Constantinescu.

     Festivalul Național BISTRIȚA FOLK 2019 este organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală România din inima mea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

    Sponsor principal: Ecomas Energosystem Bistrița. Sponsori: Equal SRL, Arhicris Logistic SRL, Marika Kurtoskalacs, Cabinet Avocat Liviu Olariu, Pombis SA, Open Consult și Hotel Codrișor.

     Parteneri media: Radio Cluj, AsTv, Bistrițeanul.ro, Răsunetul, Bistrița News, ProPolitica, Ardeal Tv, Radio Someș și Radio Balada.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5