Bistriţa găzduieşte Olimpiada de limbă germană maternă

Cei mai buni elevi din 15 judeţe participă la Olimpiada de limbă germană maternă, care se desfăşoară la Bistriţa, în perioada 7- 11 aprilie 2014.
Gazda competiţiei este Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, veche şcoală de învăţătură în limba germană, de pe vremea numărului mare de saşi care locuiau în Bistriţa, una dintre cele şapte cetăţi ale Transilvaniei.
Motto-ul Olimpiadei - „Habe Mut dich deines eigenes Verstandes zu bedienen!” ( „Să ai curaj să-ţi foloseşti propria minte!” ) - reprezintă un îndemn la creativitate şi în limba germană.
Gabriel Liiceanu susţine că „germana are o capacitate unică între limbile moderne, de a elibera sensuri abstracte, speculative, păstrând totodată suportul concret al ideii”.
Pe lângă aspectul principal, competitiv, al Olimpiadei, există şi obiective cuprinse în Program, ce urmează a fi vizitate în timpul avut la dispoziţie: Castelul Dracula, Turnul Bisericii Evanghelice, în care se ajunge cu un ascensor, Turnul Dogarilor, Complexul Sugălete, Casa Ion Zidaru, Casa Argintarului, pentru a contura o imagine cât mai frumoasă a specificului bistriţean, de ieri şi de azi.
Profesori de germană ai Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” supraveghează buna desfăşurare a Olimpiadei, ajutaţi de elevi gata să dea o mână de ajutor în organizarea unei asemenea eveniment şcolar, iar Comisia Centrală asigură bunul mers al competiţiei.
Viel Erfolg fur alle! (Mult succes pentru toţi!)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5