Bistrița văzută în miniatură de Paul Avram

Importanța zilei de 1 iunie este bine conoscută la nivel mondial. Este o zi a copiilor, o zi a speranței, o zi a bucuriei universale. Este de-asemenea un bun prilej de a pune în valoare originalul și creativitatea de care dau dovadă protagoniștii acestei zile.
Școală Gimnazială "Ștefan cel Mare", în parteneriat cu Biblioteca Județeană "George Coșbuc" din Bistrița, au organizat un eveniment inedit dedicat tuturor iubitorilor de frumos. Expoziția "Bistrița în miniatură", realizată de Paul Avram, și-a propus să arate concitadinilor cum se vede orășelul medieval prin ochii copiilor. Un ansamblu reprezentând centrul istoric cu Biserica Evanghelică, o machetă a Centrului Cultural Municipal și una a Şcolii Gimnaziale "Ștefan cel Mare" - de unde provin elevul și echipa de proiect - au adus în centrul atenției atât importanța promovării unor asemenea talente, cât și dragostea tinerilor cetățeni față de orașul lor natal.
Și-au exprimat admirația față de proiect și tânărul autor atât Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene "George Coșbuc", cât și consilierul educativ al Şcolii Gimnaziale "Ștefan cel Mare" Bistrița, prof. Corina Moldovan. Punctul de vedere istoric l-a oferit prof. Florina Codorean. Directorul Şcolii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, prof. Lucica Iacob, ne-a oferit de-asemenea întregul sprijin. Mulțumim, de asemenea, Adrianei Zăgrean pentru suportul logistic care a dus la buna desfășurare a evenimentului.
Ideea organizării expoziției a pornit de la bucuria de a vedea ca tânăra generație își prețuiește în asemenea măsură orașul natal, arătând acest lucru printr-o creativitate ieșită din comun.
Felicitări copii și, bineînțeles, „La mulți ani!” de ziua voastră.
Coordonator proiect,
Prof. Alexandru Paladic

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5