Bistriţean într-un oraş “curat”

Săptămâna Europeană a Mobilităţii este marcată în aceste zile printr-o serie de evenimente coordonate de Primăria municipiului Bistriţa, în parteneriat cu Centrul Europe Direct, dar şi o serie de instituţii deconcentrate, firme şi organizaţii nonguvernamentale.

Ieri, între orele 8 şi 18, pe Pietonalul “Liviu Rebreanu” a fost organizată o expoziţie de autovehicule care economisesc combustibil, reprezentanţele Volkswagen, Hyundai, Renault şi Peugeot dând curs acestei iniţiative. Organizatorii au distribuit şi o serie de “bonuri de taxi pe jos” care promovează… mersul pe jos.

Astăzi, pe agenda Săptămânii Europene a Mobilităţii sunt promovate o serie de acţiuni care se vor desfăşura în incinta unităţilor şcolare, dar şi un forum local care va lua în dezbatere tematica “energiei inteligente”. În acest week-end, sunt propuse acţiuni de igienizare pe Calea Moldovei, str. Garoafei şi str. Arţarilor, gestionat de Asociaţia Procomunitatea.

Duminică va fi lansată o plută din PET-uri pe lacul de la fosta bază de agrement a oraşului, iar cicliştii bistriţeni sunt invitaţi să facă un tur al oraşului, de la ora 10, pe traseul Kaufland – B-dul Independenţei – str. Gării – B-dul Republicii – str. 1 Decembrie – str. Grănicerilor – Lac MHC.

Luni, manifestările se vor încheia prin marcarea Zilei fără autoturism.

Instituţiile şi agenţii economici locali vor concura sub egida “În fiecare zi pe bicicletă”, şoferii vor primi mingi antistres, în timp ce asociaţiile sportive locale îşi vor prezenta ofertele şi serviciile în zona pietonală, pe str. Dornei şi P-ţa Centrală. În 22 septembrie va fi lansată şi cea de-a VI-a edfiţie a concursului “Steagul Verde” cu participarea grupurilor Eco.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5