Bistrițeanca Gabriella Urs, din Paris: Nu există cuvinte pentru a descrie ce avem în suflet în aceste momente

Gabriella Urs-Pop

Nu există cuvinte pentru a descrie ce avem în suflet în aceste momente… Un mare sentiment de nesiguranță, de durere, de frică, de groază, de frustrare pentru că suntem neputincioși în fața acestor Monștri, ne copleșește inima.

Ieri după masă, mă găseam împreună cu bebelușul meu pe străzile unde s-a petrecut masacrul…deja când am luat RER ul (spre ora 14h30) se anunța neîncetat la microfoane că stația GARE DE LYON e închisă «pentru măsuri de Securitate» …o situație cu care pot să spun că aproape ne- am obișnuit să auzim de la atentatul Charlie Hebdo încoace.

Nu ne- am făcut probleme… Toată lumea era, ca de obicei, calmă în ciuda faptului că trenurile erau supra-aglomerate. Seara am cinat și ne- am pus în pat, fără să deschidem televizorul. În jurul orei 22h30, una dintre surori mi-a trimis un sms: «uităă-te la télé pe BFMTV », un post de televiziune doar cu actualități. Am fugit repede la etaj și am pornit televizorul…nu-mi venea să cred... aveam impresia că asist la un spectacol de groază… de neimaginat! Am plecat să-l trezesc pe soțul meu, pentru că nu mă simțeam bine, aveam impresia că leșin…

Suntem la nici 15 km de locul unde s-a întamplat masacrul, la doar cateva stații de RER… Auzeam atât la televizor cât și afară sirenele. Vorbeau de asasini care au fugit într-o mașină, mă gândeam: dacă vin în cartierul nostru pavilionar să se ascunda și... Îmi era greu să-mi imaginez, să mă gândesc cum și ce ar trebui să facem în cazul în care... O spaimă absolută!

Nu țin minte să mai fi avut astfel de fiori în corp; tremuram, deși era cald în casă, aveam în minte COLECTIV (momente ce le-am trăit în direct, fiind în vacanță în Bistrița când s-a întamplat nenorocirea). Încă nu mi-a trecut gustul amar de la ceea ce am văzut în România, și uite că gustul amar s-a accentuat.

Aflu, cu durere, că un cuplu tânăr de romani, din Baia Mare, face parte dintre cei decedați... Dumnezeu să-i odihnească în pace! Un copilaș de niciun an a rămas orfan, printre străini…

O tristețe infinită avem în suflet pentru ceea ce se întâmplă în lume și nu cred că aceste clipe o să le uităm vreodată! Doamne ajută! Gabriella Urs-Pop

Comentarii

15/11/15 03:39
Adrian Neagu

No comment, si eu sant la 8 km de unde a fost tragedia si nu am auzit nimic...doar dimineata m-am trezit cu mesage din Ro si de aici ...daca sant bine. Normal ca éram bine ... Sant la 8km de incident .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5