Bistriţeni prezenţi în Antologia Limba noastră cea română

La Editura Olimpias, din Galaţi, a apărut recent Antologia „Limba noastră cea română – Starpress 2016”, a autoarei Ligya Diaconescu, unde este publicată poezie şi proză cu autori din ţară, într-o ţinută grafică deosebită, iar cei publicaţi de revistă au fiecare câte un CV lămuritor, inclusiv debutul în poezie sau proză.

Ne bucură faptul că în această antologie cu poeţi şi prozatori de expresie română şi consacraţi în arta scrisului sunt prezenţi doi conjudeţeni de-ai noştri: Victoria Fătu Nalaţiu, cu un CV amplu şi edificator şi un grupaj de şapte poeme – „Pe cărările creaţiei”, „În somnul călătorilor”, „Nu vând imagini”, „Din pragul învierii”, „Povestea vieţii”, „Să deschizi şi-n vis o carte” şi „Din pravilele dorului”, un spaţiu amplu cu sensibile poezii.

De asemenea, Mircea Daroşi este înserat în paginile antologiei cu un scurt şi concentrat CV, urmat de patru referinţe ale Emiliei Dabu, Gabriela Nedelcu, Valeria Petrea, Crina Someşan şi Ioan L. Siman.

Mircea Daroşi publică zece poeme, printre care enumerăm: „Nostalgie”, „Mai tânjesc după iubire”, „Dezamăgire”, „Tezaur”, „Anotimpurile mele”, „Ascult” etc., unde creatorul versurilor îşi expune sensibilitatea cu o debordantă expresivitate.

Dora Alina Romanescu, de loc din Rebra, este prezentă în antologie cu un fragment de roman, dar şi cu un CV impresionant.

La rândul ei, Nadia Urian Linul, din Cristeştii Ciceului, aduce în faţa publicului povestiri din vatra satului.

Avocatul George Echim, de loc din Monor, este prezent cu poezii, CV-ul său arătându-ne că este un om al dreptului care face casă bună cu literatura.

Al. Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, membru corespondent al Academiei Americane Române de Ştiinţă şi Artă a precizat, în Prefaţă: „Descoperim în poemele autorilor antologaţi, fapt ce putem spune că evantaliul policrom al poeziilor ne dă posibilitatea de a spune că autorii sunt poeţi în adevăratul sens al cuvântului”.

Antologia va fi lansată miercuri, de la ora 11, în cadrul unui eveniment ce va avea loc la mănăstirea Sâmbăta de Sus, din judeţul nostru participând şi cu lansări de carte scriitorii Victoria Fătu Nalaţiu, Mircea Daroşi, Nadia Urian Linul şi Dora Alina Romanescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5