BN: 535 cazuri confirmate. Trei cadre medicale, dintre care o asistentă din sistemul privat, infectate

La nivelul judeţului nostru, sunt 535 persoane infectate cu noul coronavirus, cu 12 mai mult faţă de marţi. Sunt 102 cazuri active în judeţ, după ce 384 persoane au fost declarate vindecate, iar 49 au pierdut definitiv lupta cu CoVid-19. Printre ultimele cazuri, figurează un medic şi o asistentă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi o asistentă din sistemul privat. 

Cu 1.87 cazuri la mia de locuitori, judeţul nostru este pe locul 7 la nivel naţional.

În Bistriţa-Năsăud mai sunt 4 persoane în carantină instituționalizatăşi 1390 persoane în izolare la domiciliu.

 

În baza Ordinului 555/2020 al ministrului Sănătăţii care vizează persoanele infectate dar asimptomatice, au fost externaţi 33 pacienți. 

 

***
• Până în prezent, 45 cadre medicale (doisprezece medici, 33 asistenți) și 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate.

• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa - Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați, iar opt beneficiari asimptomatici ai centrului și asistenta socială au fost externați, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

• 13 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șapte au fost declarate vindecate.

• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.

• Șase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.

• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.

• Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.

• O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.

• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5