Camelia Ion-Dincă, recital de zile mari din ,,Nichita Stănescu''

Victor Știr

La Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc'' a avut loc, de curând, un foarte frumos recital ,,Nichita Stănescu'', susținut de actrița Camelia Ion-Dincă din București. Așa cum se cunoaște, actrița Ioan-Dincă are vechi legături cu Bistrița, întrucât în vremea liceului a participat la concursul de interpretare scenică al Festivalului Național de Satire și Umor ,,Mărul de aur'', și a jucat o scenetă împreună cu tatăl său, lăsând o foarte frumoasă impresie juriului.
Recitalul dedicat marelui ploieștean s-a derulat în sala ,,Coșbook'', în fața sălii pline de auditoriul, de la elevi la pensionari, interesați de spectacol.
Chiar dacă unele versuri sunt mai greu de recitat, fiind din categoria celor meditative, sau altele sună prea ,,dramatic'', actrița a găsit atât poeziile potrivite cât și tonul care ,,face'' spectacolul. Cu un decor minimal și sonorizarea armonizată de Camil Hosu și David Dorian, publicul a prizat entuziast formula rostirii actriței bucureștene, este adevărat Nichita Stănescu este unul dintre cei mai importanți poeți ai generației sale care ridică probleme de receptare, de înțelegere.
În final, actrița, care cunoaște bine poezia lui Luca Onul, candva a susținut un recital din poezia lui, a adus un omagiu poetului recitând ,,Velerim și leru-i ler'', iar de pe rețea a fost audiată, cu emoție, varianta muzicală a lui George Munteanu, fratele scriitorului Dumitru Munteanu. Poeta și cantautoarea Laura Munteanu l-a evocat ,,in brevis" pe cunoscutul folkist, și el, prea repede plecat dintre noi.
Adeziunea la spectacol a fost exprimată în aplauze de publicul atent, receptiv.
 

Comentarii

09/07/24 14:13
MUREȘAN Liviu Ioan

Felicitări!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5