Campanie de promovare a sănătăţii în comunităţile de romi

Starea precară de sănătate a fost identificată ca una din problemele stringente ale comunităţii de romi, acolo unde nu sunt mediatori sanitari.

,,Lipsa intervenţiei factorilor responsabili din partea autorităţii publice locale şi a factorilor cu responsabilităţi în domeniul medical pot conduce la agravarea situaţiei”, a spus consilierul parlamentar Emil Neia Lăcătuş.

În acest sens a fost lansat proiectul ,,Campania de promovare a sănătăţii în comunităţile de romi” propus şi iniţiat de către Partida Romilor Pro-Europa, filiala Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sănătate Publică.

Prin realizarea campaniei se preconizează îmbunătăţirea stării de sănătate a romilor, afectaţi de nivelul scăzut de trai, de educaţie, de lipsa de informare asupra problemelor de sănătate, a normelor de igienă, a informaţiilor şi practicilor referitoare la accesarea serviciilor publice medicale preventive şi curative.

,,Beneficiarii direcţi ai campaniei vor fi romii din comunităţile unde nu avem mediatori sanitari”, a concluzionat Emil Neia Lăcătuş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5