MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR , INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

CANCELARIA PREFECTULUI

INFORMAȚIE DE PRESĂ

Aplicarea HG nr. 600/2009 în judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada campaniei electorale pentru alegerea Preşedintelui României, din noiembrie 2009, se va face prin respectarea unor normative absolut obligatorii, având în vedere situaţia specială în care se derulează această acţiune de distribuire a produselor alimentare care provin din stocurile de intervenţii comunitare pentru cele mai defavorizat categorii de persoane. Având în vedere că în procesul de distribuire a acestor produse au apărut o serie de nemulţumiri, în baza art. 19 alin. 1 lit. a din Legea nr. 340/2004, s-a hotărât implicarea Instituţiei Prefectului în monitorizarea acţiunilor de distribuire.

În acest context, prefectul Cristian Florian a decis că distribuirea produselor către persoanele îndreptăţite se va face numai în prezenţa reprezentantului Instituţiei Prefectului şi a structurilor locale ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Decizia este valabilă pentru toate cele 62 de primării de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Primele acţiuni de aceste gen au avut loc în perioada 04 - 06.11.2009, reprezentanţii Instituţiei Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud participând la distribuirea făinii în comunele Braniştea, Ilva-Mică, Poiana Ilvei, Runcu Salvei şi Nimigea.

De asemenea, vă mai informăm că la începutul lunii noiembrie, 2009, zahărul mai trebuia distribuit în 37 de unităţi administrativ-teritoriale, iar făina în 26.

Conform HG nr. 600/2009, pot beneficia de prevederile acestui act normativ următoarele categorii sociale: familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

În judeţul Bistriţa-Năsăud beneficiază de pe urma aplicării HG nr. 600/2009 un număr de 42.200 de persoane. Pana la data de 31 octombrie 2009, pentru judeţul nostru au fost trimise 619,20 tone de făină, unei persoane revenindu-i 14 kg şi 178,56 tone de zahăr, beneficiarii urmând să primească câte 4 kg fiecare.

Prefect,

CRISTIAN FLORIAN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5