Cannabis pus la uscat ca busuiocul! Patru bărbaţi reţinuţi!

În urma a 4 percheziții domiciliare ale polițiștilor de la combaterea criminalității organizate din Bistrița-Năsăud, au fost descoperite și ridicate aproximativ 130 de kg de cannabis, sub diverse forme. atru persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile vor fi prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă, anunţă Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

"Ieri, 2 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au acționat într-un dosar penal de trafic de droguri de risc. Astfel, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, în trei localități din județele Bistrița-Năsăud și Cluj și au fost puse în executare 4 mandate de aducere, pentru persoane bănuite de comiterea faptelor.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2019, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 58 de ani, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, ar fi cultivat cannabis, pe care ulterior l-ar fi comercializat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 181 de plante de cannabis în diferite stadii de creștere constituite în 5 culturi outdoor, reprezentând aproximativ 84 de kg. de masă verde. Totodată, au fost ridicate aproximativ 40 de kg. de masă vegetală semiuscată, 1,15 kg. de masă vegetală uscată și aproximativ 5 kg. de macerat de cannabis. De asemenea, polițiștii au descoperit un laborator indoor pentru creșterea plantelor de cannabis, o instalație artizanală pentru distilarea maceratului de cannabis și obținerea uleiului de cannabis și un uscător pentru plante. Totodată, polițiștii au ridicat cutii de fertilizatori, o răsadniță, un aparat de vidat și lipit, folii de vidat și lipit, obiecte purtătoare de urme de substanță vegetală (grindere, foarfece, cântare electronice, cutii din plastic, recipiente din plastic și inox), telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie și 15.000 de lei", se arată în comunicatul IPJ BN.

După audieri, cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorul de caz, urmând a fi prezentați, în cursul acestei zile, Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și polițiștilor din Dej.

*** 

Comunicat DIICOT

"La data de 02.10.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița – Năsăud și BCCO Cluj au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare la locuinţele a 4 persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 58 de ani, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2019, inculpatul M.M.S. a înființat, pe malul estic al râului Ilişua din județul Bistrița – Năsăud, două culturi de plante de cannabis, ajunse la maturitate cu înălţimi de 1,50 - 4 metri, în vederea obținerii din acestea, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc cannabis, care ulterior urma să fie comercializat.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, la data de 30.09.2019, inculpatul M.M.S. împreuna cu inculpatul S.D.R. au procedat la recoltarea parțială a culturii de cannabis, pe care au transportat-o la locuințele acestora.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele celor doi inculpați au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 181 de plante de cannabis în diferite stadii de creștere constituite în 5 culturi outdoor, reprezentând aproximativ 84 de kilograme de masă verde. Totodată, au fost ridicate aproximativ 40 de kilograme de masă vegetală semiuscată, 1,15 kilograme de masă vegetală uscată și aproximativ 5 kilograme de macerat de cannabis.

De asemenea, au fost identificate un laborator indoor pentru creșterea plantelor de cannabis, o instalație pentru distilarea maceratului de cannabis și obținerea de ulei de cannabis, manuale de utilizare a instalațiilor, un uscător pentru plate de cannabis, cutii de fertilizatori, răsadniță, aparat de vidat și lipit, folii, grindere, telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și suma de 15.000 lei.

În cauză s-a stabilit faptul că, la săvârșirea faptelor a participat și inculpatul G.I.S. împreună cu inculpatul M.R.M.

La data de 02.10.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților M.M.S, S.D.R., G.I.S. și M.R.M., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de azi, inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Bistrița – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Bistrița – Năsăud și al lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5