Caragiale, omagiat la Bistriţa

Campania pro-cultură „S`love”, adresată liceenilor bistriţeni, are ca ţintă atragerea acestora în sfera lecturii.
Acţiunile cuprinse pe parcursul celor trei săptămâni vizează desfăşurarea unui concurs de creaţie literară destinat elevilor de clasele VI-XII, organizat pe secţiuni şi jurizat de către scriitori bistriţeni consacraţi: Ioana Bradea, Marin Malaicu Hondrari, Dan Coman, Virgil Raţiu.
Campania a debutat cu un spectacol de teatru, în „Anul Caragiale”, susţinut la Sinagoga Bistriţa, de două trupe de liceeni din municipiul Bistriţa: Trupa de teatru „Corint” a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”, cu spectacolul „Hairstyling” şi trupa „Exerciţii de Teatru” a Colegiului Tehnic „Grigore Moisil”, cu spectacolul „Lume, lume…”, o adaptare după texte ale dramaturgului I.L.Caragiale. Mulţi tineri dorrnici să vizioneze prestaţia colegilor lor actori, care au aplaudat la scenă deschisă la finalul reprezentaţiilor.
Acţiunile vor continua cu o colectare de carte pentru bibliotecile de la şcolile rurale, precum şi cu o vizită a consilierilor CLT la grădiniţe din municipiu, unde vor desfăşura diverse activităţi împreună cu prichindeii.
Campania, iniţiată de Serviciul Educaţie, Turism al Primăriei Bistriţa, se va finaliza cu o lectură publică în cadrul căreia vor fi premiaţi câştigătorii concursului de creaţie literară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5