Caravana Copilăriei de la Primăria Bistriţa, la Viişoara. Primarul Ioan Turc: Copilăria e o stare de spirit permanentă!

Caravana Copilăriei, eveniment organizat de Direcția Educație-Turism din cadrul Primăriei municipiului, alături de Centrul Cultural Municipal „ George Coșbuc”, Consiliul Local al Tinerilor, Asociația „Aripi de copil”, a ajuns, la preşcolarii şi elevii din cartierul aparținător Viișoara.

„Sărbătorim astăzi ceea ce trebuia să sărbătorim în 1 Iunie. A fost zi liberă, astfel că astăzi sărbătorim ziua voastră, a copiilor, şi, de ce nu, şi a noastră. Va fi o zi deosebită, vă doresc multă sănătate, succes în ceea ce faceţi. Ştim că a fost o perioadă grea, de pandemie, dar astăzi avem un cer senin”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale nr. 7 Viişoara, prof. Clariţa Rus.

          Primarul Ioan Turc şi-a arătat bucuria de a fi prezent în mijlocul copiilor şi a cadrelor didactice de la Viişoara. „Energia curge în ambele sensuri. Încercăm să vă facem o bucurie şi ne hrănim din bucuria voastră. Copilăria e o stare de spirit permanentă, de aceea şi pentru noi e un moment de satisfacţie, în care ne încălzim inima nu doar de la soare ci şi din sufletele voastre. O felicit pe doamna director, vă felicit pe dumneavoastră care vă ocupaţi de aceşti copii, pentru această stare de normalitate. Se poate face mai mult şi vom face, cu siguranţă, mai mult. Vă doresc să vă bucuraţi de ziua de azi şi de toate zilele,  pentru că Ziua Copilului nu e doar pe 1 Iunie, Ziua Mamei nu e doar pe 8 Martie, iar Ziua Naţională nu e doar pe 1 Decembrie. Întotdeauna să ne întâlnim aşa, sub o zodie a norocului şi a bucuriei”, a declarat Ioan Turc, care l-a avit alături pe managerul Centrului Cultural Municipal, dr. Gavril Ţărmure.

Caravana a adus în curtea școlii - după cum remarca directorul execuitiv Adriana Antoneac - spiritul zilei de 1 Iunie, cu muzică pentru copii, pictură pe față, baloane, dar și animație cu personaje de basm întruchipate de membrii Trupei de teatru „Alexandru Misiuga”. De asemenea, copiilor le-au fost oferite rechizite, cărți, produse de igienă, jucării și dulciuri.

          Caravana Copilăriei 2021 este un eveniment dedicat celor 352 de preşcolari şi elevi de ciclul primar şi gimnazial din localităţile componente

Luni, caravana a ajuns în curtea Şcolii primare „Sărata”, unde învaţă 34 preşcolari şi 54 elevi de ciclul primar. Marţi, a fost rândul copiilor din Viişoara - 33 preşcolari, 92 elevi de ciclul primar şi 83 elevi de ciclul gimnazial, pentru ca miercuri să meargă în curtea Grădiniţei din Sigimir, la cei 15 preşcolari. Joi şi vineri, Caravana Copilăriei va poposi la grădiniţele din Slătiniţa şi Unirea, unde sunt 23, respectiv 18 preşcolari înscrişi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5