Care este consumul unei centrale pe peleți

Aflate într-o continuă căutare a unei soluții avantajoase pentru încălzire, tot mai multe persoane ajung să se intereseze despre folosirea peleților pentru obținerea confortului termic. Peleții reprezintă un tip de combustibil popular în România ce promite costuri avantajoase în ceea ce privește obținerea confortului termic, așa sistemele de încălzire pe bază de peleți sunt acum la foarte mare căutare.

Pentru că prețul pentru obținerea confortului termic a fost într-o continuă creștere în ultimii ani, consumul centralelor pe peleți este un subiect de mare interes pentru persoanele care și-ar dori trecerea la folosirea combustibilului solid pentru căldură.

În acest articol ne propunem să vorbim despre consumul centralelor pe peleți. Merită sau nu să folosești un astfel de sistem de încălzire? Vei afla răspunsul în rândurile care urmează.

Care sunt costurile folosirii peleților pentru încălzire?

Înainte de toate, trebuie să subliniem numaidecât ideea că nu orice centrală alimentată pe peleți îți poate garanta costuri mici pentru căldură. Drept urmare, dacă vrei să plătești puțin pentru încălzire, atunci ar trebui să investești în achiziționarea unei centrale de bună calitate. În acest sens, îți recomandăm să ai în vedere centrala peleti 25 kw Kenda de pe centrale-pellet.ro. În acest fel, vei avea parte de toate avantajele pe care le poate oferi încălzirea cu peleți.

Centralele pe peleți sunt sisteme de încălzire ce pot fi complet automatizate, oferind astfel căldură pe o perioadă îndelungată de timp, fără a fi necesară intervenția proprietarului. Mai mult decât atât, în funcție de modelul de centrală ales, poate oferi confort termic și în spațiile de mari dimensiuni, așa cum sunt spațiile comerciale, depozitele și halele industriale.

Pentru încălzirea unui mediu casnic, adesea o centrală pe peleți de 25 kw este mai mult decât suficientă. Totuși, înainte de a-ți comanda o centrală pe peleți, se recomandă calcularea necesarului termic a clădirii, pentru o alegere potrivită.

Majoritatea persoanelor care folosesc peleții pentru a-și încălzi casa au recunoscut că nu folosesc mai mult de 2 tone de peleți pentru încălzire. Iar date fiind costurile accesibile pe care peleții le au, concluzia nu poate fi alta decât că prețul plătit pentru căldură în acest caz este foarte la îndemână.

O tonă de peleți din paie costă aproximativ 1000 RON în timp ce peleții fabricați din deșeuri lemnoase pot fi comandați pentru un preț de aproximativ 2000 RON. Asta înseamnă că pentru un întreg sezon de încălzire se plătește un preț foarte bun, în comparație cu alte tipuri de combustibil. Totuși, prețurile pot fi diferite de la un producător la altul, în funcție de materia primă dar și de zona geografică în care te afli.

Folosind un sistem de încălzire performant și econom, așa cum sunt centralele pe peleți Kenda de pe centrale-pellet.ro, alimentat cu peleți de bună calitate, pentru a obține confort termic într-o clădire bine izolată, cu materiale premium, cel mai probabil că prețul pentru obținerea confortului termic nu va fi o povară ci va putea fi suportat cu ușurință, fără stres sau griji.

Consumul de peleți mai poate fi influențat și de temperatura dorită în locuință, dat fiind faptul că adesea centralele pe peleți pot fi racordate la un termostat de ambient. Indiferent de condițiile date, costurile pentru încălzire pot fi mult optimizate atât timp cât folosești o centrală pe peleți de ultimă generație. Modelele Kenda reprezintă o soluție grozavă, așa că ar trebui să le ai și tu în vedere. Aceasta consumă între 1,3 și 4,1 kg pe oră, iar pentru un întreg sezon de încălzire vei plăti un preț corect și avantajos.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5