Carol Davila – donează sânge, salvează o viață!

108 milioane de donații de sânge se fac anual in lume, însă Romania se situează pe ultimele locuri in ceea ce privește donarea. Din lipsa de sânge, multe intervenții chirurgicale sunt amânate, iar vieți care puteau fi salvate sunt pierdute. Este nevoie de minim 700 de donatori zilnic pentru ca toți pacienții în nevoie, să primească sângele necesar.

Mulțumită faptului că Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” are un protocol de colaborare cu Centru de Transfuzii Sanguine Bistrița,  elevii anului I B din s-au implicat în campania națională „Donează sânge, salvează o viață”.  Prima zi din săptămână i-a prins pe elevi la Centrul de Transfuzii Bistrița, chiar de dimineață pentru că au venit hotărâți să doneze sânge și să salveze vieți.

Grupul format din 20 de elevi, au vizitat mai întâi laboratoarele din incinta instituției, după care s-au pregătit pentru donare. Și-au dorit cu toții să doneze dar au fost eligibili doar o parte dintre ei, ceilalți dorind să revină să doneze atunci când organismul lor este pregătit. Pe lângă fapta bună viitori asistenți medicali au putut vedea procesul medical dar si modul de prelucrare și  păstrare a sângelui.

             Numele celor care au donat si cărora le mulțumim sunt: Someșan Daneluța Estera, Ionașcă Daniela, Raț Andreea. Ștefoi Gabriela Ionela, Mescanic Daniela, Turcu Tudor.  Ei nu sunt singurii donatori din școală și colegii lor de la specializarea Asistent Medical Generalist, anul III dintre care îi amintim pe: Cincia Daniela, Rusan Ionuța, Trifan Adina, Rus Domnica.

Mulțumirile au început să apară, începând cu pagina de Facebook a centrului de transfuzii, din partea purtătorului de cuvânt. La plecare elevii au promis că vor reveni pentru o nouă rundă de donări.

Conducerea școlii

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5