Case avariate, poduri distruse, drumuri spălate de ape, la Măgura Ilvei

Codul portocaliu anunţat de INGHA pentru bazinul superior al Someşului Mare nu a rămas fără urmări în judeţul nostru.

          Astfel, în localitatea Măgura Ilvei, o gospodărie a fost afectată, două case au fost avariate, un pod a fost distrus, în timp ce la Arţişa (sat din comuna Măgura Ilvei), bilanţul însumează două case avariate, 16 gospodării afectate, trei poduri şi patru podeţe-distruse, 15 fântâni fiind colmatate, iar trei hectare de teren agricol fiind inundate.

“Drumuri comunale pe o lungime de 7 km, aflate în execuţie, au fost spălate şi deteriorate de apele scurse de pe versanţi. Un drum forestier pe o lungime de 1,3 km, aflat în execuţie, a fost spălat şi deteriorat de apele scurse de pe versanţi.

În data de 31 iulie, Grupa Operativă a I.S.U. „Bistriţa” s-a deplasat în zona afectată, pentru monitorizarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor meteo periculoase, iar în cooperare cu echipele de intervenţie de la SGA Bistrița – Năsăud şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Măgura Ilvei, cu 100 de voluntari, s-a intervenit pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate. S-a acţionat cu patru buldoexcavatoare, cinci excavatoare şi patru bascule”, informează Marius Rus, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5