Topul activităţii parlamentarilor de BN

Cel mai activ – deputatul PDL Ioan Oltean, urmat de senatorul PSD Ioan Deneş

Deputatul PDL Ioan Oltean este cel mai activ parlamentar din judeţul nostru. O dovedeşte indicele activităţii parlamentare, calculat în funcţie de iniţiativele legislative, luările de cuvânt, dar şi de interpelările deputaţilor şi senatorilor. La finalul acestei sesiuni a Parlamentului, toţi deputaţii şi senatorii din România au fost clasificaţi în funcţie de activitatea din ultimul an. Instrumentul folosit în acest scop a fost indicele activităţii parlamentare, calculat în funcţie de datele disponibile pe paginile de internet ale Camerei Deputaţilor ori Senatului. Mai precis, au fost luate în calcul numărul de întrebări şi interpelări, al luărilor de cuvânt, iniţiativelor legislative, declaraţiilor politice şi al moţiunilor.

Astfel, s-a stabilit că parlamentarul cel mai activ din judeţul Bistriţa-Năsăud este liderul PDL BN Ioan Oltean. Acesta a avut 11 iniţiative legislative, 488 luări de cuvânt, 42 declaraţii politice, 6 întrebări şi interpelări, 7 moţiuni semnate. Oltean ocupă şi funcţia  de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Cu un indice de 135,3, Oltean se clasează pe locul IV la nivel naţional.

Pe locul al doilea se situează senatorul PSD Ioan Deneş. Acesta a avut în sesiunea trecută 13 iniţiative legislative, 41 luări de cuvânt, 4 declaraţii politice, 22 întrebări şi interpelări. Deneş ocupă locul 42, în topul activităţii senatorilor cu un indice de 18,6.

Al treilea în clasament este deputatul liberal Stelian Dolha, care a obţinut indicele de activitate de 14,6, cu 22 de iniţiative legislative, 21 luări de cuvânt, 11 declaraţii politice, 4 întrebări şi interpelări.

Senatorul PNL Dorin Dobra ocupă locul patru, cu un indice de 13,15. Dobra a avut 12 iniţiative legislative, 13 luări de cuvânt, 2 declaraţii politice, 6 întrebări şi interpelări.

Pe locul V în clasament este deputatul PSD Daniel Suciu, cu 25 de iniţiative legislative, 8 luări de cuvânt, 4 declaraţii politice, 1 întrebare/interpelare.

La coada clasamentului parlamentarilor din Bistriţa-Năsăud se află senatorul PDL Cristian Florian, cu un indice de 5,35 (5 iniţiative legislative, 8 luări de cuvânt, 7 declaraţii politice, 3 întrebări şi interpelări).

În topul grupurilor parlamentare în funcţie de indicele activităţii parlamentare cumulat pe cele două camere, PDL ocupă locul I, PC locul II, PP-DD locul III, PSD- locul IV, PNL –locul V, iar UDMR – locul VII.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]