Cele mai bune aparate de aer condiționat portabile: avantaje reale

Aparatul de aer conditionat mobil este solutia perfecta si economica pentru racirea biroului, a locuinței sau a camerelor de zi precum sufrageria sau dormitoarele.

 Este un dispozitiv foarte ușor de instalat, veți avea nevoie de priza electrica și fereastra pentru evacuarea aerului cald (fie printr-o evacuare perforată, fie datorită gurii de scurgere a ferestrei furnizate cu aparatul). Instalarea nu necesita nici un profesionist și odată ce caldura a trecut îți poți depozita aerul conditionat mobil într-un dulap, garaj sau boxa. Produsele noastre sunt compacte și silențioase, iar unele au opțiunea reversibilă de aer condiționat/încălzire.

Cele mai bune aparate de aer conditionat portabile: ce sa verifici înainte de achizitie

Cel mai important lucru este să verifici puterea dispozitivului în raport cu suprafața camerei tale. Există aparate de aer condiționat pentru camere de la 20 m² până la mai mult sau mai puțin 150 m². În general, un aparat de aer condiționat portabil va fi eficient într-o cameră, dar nu va putea răci întreaga locuință.

De asemenea, cel mai bine este să verificați opțiunile dispozitivului dvs., deoarece acestea sunt diverse și variate. De exemplu, poți avea aparate de aer conditionat reversibile, cu dezumidificatoare, telecomenzi, amortizoare etc...

Vi se poate părea evident, dar cand alegeți dintre cele mai bune aparate de aer conditionat portabile, greutatea produsului poate deveni foarte importantă atunci când trebuie să vă mutați dispozitivul. Exista modele mai compacte și mai ușoare, un detaliu important pentru un dispozitiv mobil!

Ultimul punct important este evident consumul aparatului tău de aer conditionat, unele dispozitive pot fi mai consumatoare de energie decat altele de capacitate similară.

Un aparat de aer condiționat portabil este responsabil pentru reglarea temperaturii într-o cameră. Oferă trei funcții principale: purificator de aer, răcitor de aer și dezumidificator. Această unitate portabilă de aer condiționat este echipată cu un circuit frigorific format din 5 elemente: un agent frigorific, un compresor, un evaporator, un condensator și o supapă de expansiune.

Mai exact, compresorul comprimă gazul din condensator. Aceasta se încălzește și își transmite căldura la condensator pentru a se transforma în lichid. Gazul lichefiat trece prin tub și ajunge la supapa de expansiune, apoi la evaporator. Reia starea gazoasă înainte de a părăsi dispozitivul. Acest gaz captează apoi caloriile din aer pentru a-l răci. Unele aparate de aer condiționat mobile pot acționa ca un purificator de aer, cu condiția să fie echipate cu filtre adecvate. În acest caz, ele pot filtra praful, polenul și bacteriile sau pot ajuta la combaterea mirosurilor neplăcute. Rețineți că mărcile oferă și aparate de aer condiționat mobile reversibile care sunt capabile să încălzească camera când vine iarna.

Mărcile ce produc cele mai bune aparate de aer conditionat portabile oferă în principal două tipuri de dispozitive, fiecare dintre ele având avantaje de luat în considerare atunci când faceți achiziția. Atenție și la simbolurile de pe telecomanda de aer condiționat.

Aparatul de aer conditionat monobloc este format dintr-un singur element. Montat pe rotile, se instalează în cateva minute și poate fi transportat din camera in camera fără dificultate. Acest model este perfect ca aparat de aer condiționat auxiliar sau pentru încăperi mici.

Aparatul de aer condiționat split este format dintr-un ventilator și un compresor. Răcește aerul într-o încăpere mare.

În orice caz, nu uitați ca cele mai bune aparate de aer conditionat portabile nu sunt nici cele mai ieftine, nici cele mai scumpe, ci cele ce îndeplinesc cat mai multe criterii de fiabilitate.

 
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5