Centrul Europe Direct Bistriţa la al treilea mandat

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud a lansat în cadrul unei conferinţe de presa, proiectul Centrul de informare Europe Direct Bistriţa - parte a noii generaţii 2013 - 2017, şi a prezentat planul de acţiune pentru anul 2013.

CCI BN implementează, începând din 2008, proiectul Centrul de informare Europe Direct Bistriţa, prin intermediul căruia se desfăşoară, din acel an, coordonarea si furnizarea serviciilor de informare europeană ale CCI BN.

Spre exemplu, în perioada 2009 – 2012, EDIC Bistriţa a furnizat peste 10.000 servicii punctuale de informare, au fost organizate peste 100 de evenimente la care au participat peste 10000 de persoane, a realizat materiale informative şi de promovare, a avut peste 100 emisiuni TV şi radio, şi peste 400 de apariţii in presa scrisa şi on-line, a publicat 60 de buletine electronice, a activat pe reţelele sociale s.a. În tot acest timp, proiectul a beneficiat de sprijin financiar din partea Uniunii Europene, a Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi a Primăriei Bistriţa.

În urma proiectului depus în cadrul cererii de propuneri pentru selectarea organizaţiilor gazdă ale centrelor de informare publică, cunoscute sub denumirea comună de „Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct”, 2013-2017, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a fost selectată, cu un scor excelent (99 puncte din 100), pentru a găzdui Centrul de informare Europe Direct Bistriţa, pentru o perioadă de încă 5 ani.

Ca parte a noii generaţii, Centrul de Informare Europeană Europe Direct Bistriţa urmăreşte să susţină eforturile de comunicare ale Uniunii Europene pentru a face cetăţenii săi mai conştienţi de: politicile şi priorităţile UE, drepturile lor, cetăţenia participativă şi promovarea principiilor acesteia.

Scopul Centrului de Informare Europeana Europe Direct Bistriţa este de a asigura, cetăţenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, un acces facil la informaţii, precum şi un spaţiu public European în care aceştia au oportunitatea de a interacţiona şi de a-şi face cunoscute opiniile în toate domeniile activităţilor Uniunii Europene.

Alături de aportul financiar al Comisiei Europene şi Camerei de Comert şi Industrie Bistriţa-Năsăud, EDIC Bistriţa va beneficia, în continuare, de susţinerea partenerului „tradiţional” Primăria municipiului Bistriţa, căruia i se adaugă, din acest an, şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Bugetul alocat este de 42.000 de euro: subvenţie – 20.000 de euro (47,4%); contribuţie proprie: 22.000 de euro (53,6%) – CCI BN: 12.222 euro; Primăria Bistriţa: 6.000 de euro, iar Consiliul Judeţean: 4.000 de euro.

Centrul va continua să furnizeze servicii de informare de bază, adaptate cerinţelor locale şi regionale, care vor permite publicului să obţină informaţii, consiliere, asistenţă şi răspunsuri la întrebări privind Uniunea Europeană, în special cu privire la drepturile cetăţenilor UE, priorităţile UE (în special strategia de creştere economică „Europa 2020”), legislaţia, politicile, programele şi oportunităţile de finanţare ale Uniunii, având planificate pentru anul 2013, o diversitate de activităţi, care de care mai atractive. Pentru a afla mai multe despre aceste activităţi, vă invităm să urmăriţi site-ul www.europedirectbistrita.ro precum şi pagina de Facebook a Centrului.

Echipa Europe Direct Bistriţa: Monica Mureşan – manager EDIC Bistriţa; Elena Bărbos- manager executiv; Cristina Magda – consilier de comunicare/asistent manager; Diana Simăn Cherecheş – consilier de comunicare; Cristina Codău – consilier de comunicare; Iulia Szekeres – consilier de comunicare social media şi Cornelia Moruţan – ofiţer financiar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]