Se impune aprobarea

Cererii adresată legislativului năsăudean

Conducerea Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud cere Consiliului Local al oraşului Năsăud aprobarea investiţiei pentru „Reabilitare, modernizare, dezvoltare ambulatoriu de specialitate din cadrul spitalului”, prima fază fiind realizarea Studiului de fezabilitate, Expertiza tehnică, Proiect tehnic, detalii de execuţie şi realizarea Caietului de sarcini, în cel mai scurt timp posibil.

„Ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului năsăudean deserveşte o populaţie arondată cu peste 120 de mii de locuitori, populaţie răspândită în 22 de comune aflate la o distanţă maximă de 80 de km la Est, 40 km la Nord, 35 km la Vest şi 30 km la Sud faţă de Năsăud.

Având o vechime de peste 24 de ani, se impune remedierea deficienţelor constatate şi aducerea spaţiilor aferente diferitelor funcţiuni ale actului medical, la standardele impuse de legislaţia în vigoare, concomitent cu asigurarea funcţiunilor necesare în acest sens. Remedierile necesare şi modernizările propuse sunt mai mult decât o necesitate şi oportunitate”, a specificat directorul spitalului, dr. George Adrian.

Prin această investiţie se doreşte: modernizarea, extinderea şi înlocuirea instalaţiilor sanitare, electrice şi de încălzire; se vor cuprinde soluţii ce vor viza reabilitarea termică a clădirii, alte măsuri de economisire a energiei; asigurarea protecţiei la incendiu şi a normelor sanitare în vigoare; sălile ambulatoriului, vestiarele şi cabinetele vor fi prevăzute cu pardoseli calde; spaţiile de circulaţie, grupurile sanitare, vestiarele vor avea pardoseli din gresie; cabinetele şi sălile de consultaţii şi tratamente vor fi prevăzute cu instalaţie de telefonie şi aparate telefonice; instalaţia electrică se doreşte a asigura atât iluminatul cât şi circuitul de forţă şi instalaţiile de curenţi slabi, inclusiv prize; transportul pe verticală; finisaje exterioare şi interioare de nivel superior; căi de acces pentru pacienţi, personal şi pacienţi cu handicap; grupuri sanitare adecvate; spaţii de aşteptare; cabinete medicale pentru consultaţii pe specialităţi; săli de tratament; săli pentru depozitarea, arhivarea medicamentelor, fişelor şi a altor materiale; spaţii aferente activităţilor administrative etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5