Circa 600 de candidați s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune a examenului național de bacalaureat

Astăzi, 16 august, debutează probele scrise ale examenului de bacalaureat, la care s-au înscris 606 de candidați, din care 438 din promoție curentă și 168 din promoțiile anterioare.

Calendarul de desfășurare a probelor scrise este următorul :
• 16 august - Limba și literatura română - proba E.a) - proba scrisă
• 17 august - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă
• 18 august - Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - proba scrisă
• 19 august - Limba și literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă

Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 - 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-19 sunt valabile și în sesiunea august-septembrie 2021.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Biroul de presă
Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5