Colindători din cinci judeţe s-au întâlnit pe scena din Nepos pentru profesoara de religie Crina Cârcu

Mircea Daroşi

Evenimentul s-a desfăşurat într-o atmosferă de înaltă simţire sufletească la care au participat numeroşi spectatori din localitate, în frunte cu primarul Grigore Ţiolan, care a adresat un cuvânt de bun venit tuturor oaspeţilor şi a urat succes deplin acestei surprinzătoare activităţi.
Concertul de colinde a fost organizat de către Şcoala Gimnazială,, Gavril Istrate’’, la iniţiativa Şcolii Gimnaziale nr.1 din Bistriţa şi face parte din proiectul ,, Copil ca tine sunt şi eu’’, aflat la cea de-a IV-a ediţie, proiect cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale al Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei, 2015.
Coordonatorii acestui proiect sunt profesorii Elena Borş şi Alina Petri de la Şcoala Gimnazială nr.1 Bistriţa , în parteneriat cu Şcoala din Nepos, ale cărei protagoniste sun învăţătoarele Rodica Petri şi Ştefania Borzaşi. După ce directoarea şcolii gazdă, Măriuca Pop a prezentat un minunat eseu despre acest cântec de taină care este colinda, şi-au făcut prezenţa pe scenă grupurile de colindători din 11 şcoli, unele venite de la distanţe destul de mari : Şcoala Gimnazială nr.1 Bistriţa, Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu’’ Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială,, Nicolae Labiş’’Mălini, jud. Suceava, Liceul Tehnologic Gâlgău, jud. Sălaj, Şcoala Gimnazială Cupşeni, Jud. Maramureş, Şcoala Gimnazială Josenii Bârgăului, Şcoala Gimnazială,, Grigore Herinean’’ Galaţii Bistriţei, Şcoala Gimnazială Şieu Măgheruş, CSI Lacrima Unirea, Liceul Tehnologic,, Sfânta Maria’’ Bistriţa, Şcoala Gimnazială,, Gavril Istrate’’ din Nepos şi a încheiat corul parohiei ortodoxe din localitate, condus de studentul teolog Ionuţ Someşan care a încântat sufletele celor prezenţi prin colinda ,,Prea degeaba sânge, prea degeaba patimi’’. Un recital de colinde a susţinut cu această ocazie şi tânăra solistă de muzică populară Adina Băieşiu. Căminul cultural a devenit astfel un Betleem al sufletului, iar scena în care s-au derulat colindele o adevărată iesle în care s-a născut Pruncul Iisus. Colindătorii au fost răsplătiţi de gazde cu mere şi colăcei, dar şi cu bucate tradiţionale, pentru care s-au implicat în calitate de sponsori : primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan, consilierul local, Gina Cira şi dir. şcolii, Măriuca Pop.
Concertul a avut şi un scop caritabil cu mesajul ,, Colindăm pentru o mamă’’, iar fondurile adunate sunt îndreptate către profesoara de religie Crina Cârcu, care suferă de cancer.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]