Colinde pentru credincioşi

Olga Lucuţa

Marea sărbătoare a Crăciunului a fost prilej de bucurie pentru creştinii din bisericile ortodoxe Mititei şi „Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan” din oraşul Năsăud.
Elevii claselor II-IV de la Şcoala Gimnazială Mititei, îmbrăcaţi în straie populare tradiţionale, au susţinut un program de colinde strămoşeşti, vestind mesajul sfânt al Naşterii Mântuitoului Iisus Hristos, alături de talentata elevă Narcisa Sîngeorzan.
„Am încercat să cuprindem în recitalul nostru colinde pe care le auzim des în această perioadă, la cele mai puţin aduse în faţa credincioşilor, de la cântece de Crăciun, la colinde vechi culese din satul Mititei şi să ne apropiem astfel de spiritul sărbătorilor, să ajungem la sufletul oamenior”, ne-a relatat doamna prof. coord. Sălvan Olimpia-Elena.
„E vremea colindelor, vremea bucuriei, când minunea Naşterii Mântuitorului cuprinde sufletele şi le înnobilează. Este o mare mulţumire ca, prin aceste colinde, să aducem în sufletul credincioşilor bucuria sărbătoarei Naşterii Domnului Iisus Hristos”, a mărturisit preotul Cira Georgică.
Pentru strădania lor, micuţii au primit daruri din partea părintelui, mulţumindu-i şi de această dată pentru primirea călduroasă pe care o simt de fiecare dată elevii, părinţii acestora şi prof. Sălvan Olimpia-Elena în locaşul sfânt de rugăciune din curtea Spitalului Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5