COMUNICAT DE PRESĂ

Concurs în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa – Năsăud”

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud organizează concursul cu tema "IMPLICĂ-TE ŞI SCHIMBĂ LUMEA" în data de 11.02.2010, ora 11.00, la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu (sala de festivităţi).

Acest concurs este destinat tuturor elevilor de liceu din judeţul Bistriţa-Năsăud, punându-i faţă în faţă, într-o competiţie cu scop educativ. Elevii au avut la dispoziţie un ghid pentru realizarea proiectelor, fiind aşteptaţi în data de 11 februarie să-şi prezinte proiectele în faţa juriului.

Premiul cel mare în valoare de 5000 de lei va fi destinat finanţării şi implementării proiectului câştigător.

Prin participarea la acest concurs se stimulează spiritul de echipă, dezvoltarea abilităţilor de organizare şi de implicare activă în societate. Este foarte important ca tânăra generaţie să înveţe importanţa acţiunilor pentru protecţia mediului, care trebuie să fie o practici voluntare şi responsabile pentru cât mai mulţi cetăţeni.

Concursul are un dublu rol: educativ şi informativ, deoarece participanţii sunt stimulaţi să reflecte asupra problemelor de mediu, să caute soluţii şi idei, vor participa la prezentarea proiectelor realizate de colegii lor, vor participa la evaluare şi, cei mai buni dintre ei, vor realiza campanii sau acţiuni de mediu cu impact mare asupra cetăţenilor judeţului.

Prezentarea proiectului

Proiectul intitulat „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud” urmează se derulează în perioada 2009 – 2011 şi presupune realizarea unor investiţii de importanţă majoră pentru protecţia mediului şi gestionarea deşeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud:

• construirea unui Centru de management integrat al deşeurilor în comuna Dumitra, a unei staţii de transfer la Bistriţa precum şi a 4 puncte de transfer în localităţile, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi şi Galaţii Bistriţei

• construirea în municipiul Bistriţa a două centre de colectare a deşeurilor voluminoase şi DEEE şi câte un centru de colectare în fiecare oraş al Judeţului.

• achiziţionarea de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi vehicule pentru transportul acestora

• închiderea şi ecologizarea a 4 depozite urbane şi 200 depozite rurale existente neconforme.

Conform Programului Operaţional Sectorial de Mediu, valoarea eligibilă a Proiectului este de 141.709.850 lei, 98% reprezentând finanţare nerambursabilă prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Bugetul de Stat, restul de 2% reprezentând contribuţia Beneficiarului prin bugetele Autorităţilor Locale.

În cadrul acestui proiect beneficiarul derulează o amplă campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud în legătură cu problematica deşeurilor şi a protecţiei mediului în general. Această campanie se adresează tuturor categoriilor de public ţintă, dar va acorda o atenţie deosebită tinerei generaţii, prin implicare într-o serie de acţiuni creative şi concursuri cu rol educativ.

Contact:

CONSILIUL JUDEŢEAN BISTRIŢA-NĂSĂUD

UNITATEA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI

Tel 0263 206173 / Fax 0263 230738

e-mail: [email protected]

www.ecobn.ro, www.cjbn.ro

Persoană de contact: Mihaela Vlasin

CONSILIUL JUDEŢEAN BISTRIŢA-NĂSĂUD

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]