Concurs de matematică on-line

Elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal pasionaţi de matematică pot participa la un interesant concurs naţional, desfăşurat on-line. Este vorba despre competiţia ,,Viitori olimpici”, găzduită pe site-ul www.viitoriolimpici.ro.

Proiectul ,,Viitori olimpici” a fost creat la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi ,,Intuitext”, divizia de software educaţional a Softwin, şi are ca scop pregătirea gratuită a cât mai multor elevi. Elevii se pot înscrie la concurs prin simpla accesare a adresei internet mai sus amintite şi crearea unui cont de utilizator. Pe site se găsesc şi alte informaţii utile, precum articole, profiluri, sfatul psihologului etc.

Competiţia se va derula pe parcursul a 13 etape on-line (câte una la fiecare două săptămâni, plus o etapă finală - care se va desfăşura în cadrul unei tabere special organizate pentru acest scop. În cadrul etapelor, pe site vor fi publicate pentru fiecare clasă materiale de studiu care tratează teme din programa de olimpiadă, teste de evaluare cu corectare automată de tip grilă, trei probleme deschise pentru fiecare clasă şi o problemă a etapei.

Chiar dacă primele două etape s-au derulat deja (pe 5 octombrie, respectiv 19 octombrie), elevii se pot înscrie la concurs. Ei pot rezolva testele de matematică on-line din etapele 1 şi 2, precum şi problemele cu răspuns deschis până pe 13 decembrie.

Etapa a treia a concursului se desfăşoară (vor fi postate problemele propuse spre rezolvare) în data de 9 noiembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5