Conexiuni, zece ani de apariţie

Proaspăt ieşit de sub tipar, numărul 25 al revistei „Conexiuni”, editată de Centrul Cultural Municipal şi iniţiată în urmă cu zece ani de prof. dr. Dorel Cosma, debutează cu un editorial semnat de Elena M. Cîmpan, în care prezintă activitatea culturală din prima jumătate de an, care „s-a scurs ca într-o clepsidră, măsurând timp de neuitat în imensitatea de munci şi zile, nenumărate ca firele de nisip, ce se aşază, totuşi, fiecare la locul lui, într-un întreg minunat, unitar. Am numi această realitate viaţa culturală a Bistriţei”.
Interviul realizat cu directorul instituţiei, Dorel Cosma, despre viitorul Palat al Culturii, instantaneele surprinse la Balul culturii bistriţene, marcarea Unirii Principatelor Române, prezenţa scriitorilor bistriţeni la Biblioteca din Mediaş şi la Filiala USR Sibiu, precum şi la Simpozionul de la Mărişelu, târgul Ostermarkt conturează oglinda culturală a primei părţi a anului.
Evenimentele realizate de IGF la Sala Radio, prezenţa „Cununii de pe Someş” în Egipt, Festivalul de satiră şi umor „Mărul de Aur”, succesul, la Bistriţa, al Operei Române din Craiova şi al European Royal Orchestra, stagiunea teatrală, sunt şi ele momente importante din viaţa culturală bistriţeană.
Partea literară a avut în centru Zilele Lumină Lină, care au prilejuit întâlnirea bistriţenilor cu scriitori din ţară, dar şi de peste Ocean, de la New York. Recenziile la cărţile semnate de Dorel Cosma, Mircea Buta şi Adrian Onofreiu, Ioan Cioba, Elena M. Cîmpan, lansarea Dicţionarului „Personalităţi române şi faptele lor”, primirea de către directorul Dorel Cosma a medaliei Ligii Scriitorilor din România; alături de partea plastică prezentă prin expoziţiile de la Galeriile „Casa cu Lei” semnate de Victoria Fătu Nalaţiu, Florin Coşoiu, Lucian Dobârtă şi Ovidiu Lazăr completează acest număr al Conexiunilor, care aşteaptă a fi lansat în curând.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5