Bistriţenii anului 2012

Constantin Gălăţean: Inteligenţa este un criteriu necesar, dar nu şi suficient pentru performanţă

Rep.: - Profesorul Constantin Gălăţean a fost declarat „Bistriţeanul anului 2012” la secţiunea „Învăţământ”. Cum primiţi această nominalizare?
Constantin Gălăţean: Mă simt onorat că bistriţenii m-au ales profesorul anului şi le sunt recunoscător pentru asta. Cu siguranţă această nominalizare obligă să păstrăm ştacheta ridicată.
Rep.: - Cum a fost anul 2012 pentru dumneavoastră?
C.G.: - Un an cu multă muncă, dar nu cu mai multă decât în 2011 sau anii anteriori. Rezultatele extraordinare obţinute de Rareş Buhai în acest an vin să încununeze efortul lui pe parcursul mai multor ani de studii. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean a creat clase de excelenţă pentru copiii din gimnaziu şi liceu care au rezultate bune la informatică. Pregătirea se face la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” pe niveluri.
Rep.: - De ce ar îndrăgi elevii mai mult informatica decât alte materii?
C.G.: - Informatica este o materie care poate fi îndrăgită la fel ca oricare altă disciplină, însă elevii se apropie mai mult de ea pentru că are atuul lucrurilor pe calculator, fiind o disciplină eminamente practică. Feed-back-ul muncii elevul îl are rapid.
Rep.: - Directorul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, Constantin Rus, spunea că şansa ca un profesor bun să se întâlnească cu un elev de excepţie este foarte rară. Dumneavoastră aţi avut această şansă…
C.G.: - Aşa este. Am avut elevi foarte inteligenţi de-a lungul timpului, însă aceştia nu au avut şansa lui Rareş Buhai să se pregătească pentru competiţii din clasa a V-a. Inteligenţa este un criteriu necesar, dar nu şi suficient pentru performanţă, adăugându-se determinarea, autodepăşirea şi mai ales zecile de ore de muncă. Rareş este un elev care se ştie bucura de rezultatele sale în acelaşi timp ştiind că pentru o nouă performanţă trebuie, din nou, foarte multă muncă.
Rep.: - Ce v-aţi propus pentru anul 2013?
C.G.: - Îmi doresc, pentru Rareş, o performanţă similară cu cea de anul trecut, o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică, iar pentru copiii de la clasă să facă progrese semnificative, să fie capabili să obţină performanţe la nivel naţional.
Rep.: - Vă mulţumim şi vă dorim mult succes în continuare. Vă aşteptăm la Bistriţa cu noi rezultate de care să ne mândrim cu toţii.
C.G.: - Şi eu vă mulţumesc pentru distincţia acordată şi-i salut cu respect pe toţi bistriţenii, le doresc un an cu sănătate şi bucurii, iar în ce mă priveşte îi asigur că îmi voi face datoria la fel ca şi până acum.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5