Crăciun la Penitenciar

Bucuria sufletească pe care o aduce sărbătoarea Naşterii Mântuitorului şi Anului Nou va fi celebrată de persoanele private de libertate din custodia Penitenciarului Bistriţa printr-o serie de activităţi cultural-artistice, care urmăresc crearea unei stări de spirit adecvate acestei sărbători creştine, dar şi creşterea sentimentului de apartenenţă socială al acestor persoane. Activităţile vor debuta luni cu Ziua Porţilor Deschise pentru membrii familiilor personalului unităţii. O expoziţie cu lucrări de pictură, desen, goblen, felicitări şi lucrări de mic artizanat va putea fi admirată de toţi cei care apreciază frumosul.

În spiritul acestor sărbători se va desfăşura şi acţiunea "Sacul lui Moş Crăciun", care a presupus colectarea de jucării şi dulciuri donate de personalul unităţii, cadourile urmând a fi dăruite copiilor persoanelor private de libertate cu o situaţie materială precară. Penitenciarul Bistriţa va primi mai multe grupuri de colindători, iar persoanele private de libertate care nu sunt vizitate vor primi cadouri din partea unor asociaţii de întrajutorare – Serviciul Uman pentru Penitenciare, Centrul Creştin Onisim, precum şi de la alţi colaboratori. În seara de Ajun, grupul de colindători format din persoane private de libertate îşi va prezenta programul special, pregătit sub directa îndrumare a preotului capelan ortodox. Persoanele private de libertate de alte confesiuni vor putea participa la slujbe religioase oficiate şi de un pastor reformat, precum şi de un preot romano-catolic. În zilele de 25, 31 decembrie 2008 şi 1 ianuarie 2009, persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistriţa vor beneficia de meniuri tradiţionale îmbunătăţite.

“Spectrul larg de activităţi destinate Crăciunului şi Anului Nou urmăreşte insuflarea în rândul persoanelor private de libertate a valorilor morale specifice acestor sărbători – generozitatea, recunoştinţa, pacea şi liniştea sufletească, puterea de a ierta, de a-i ajuta şi înţelege pe cei din jur”, declară Inspector principal Adriana Georgescu,purtător de cuvânt al directorului Penitenciarului Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5