Crăciunul cu “Aripi Folktime”

Asociatia “Aripi Folktime” şi Primăria Prundu Bârgâului au organizat, duminică 23 decembrie 2012, în Parcul cu Castani din vechea “Piaţa Capitală” a Bârgaielor, un prim şi original spectacol în aer liber, dedicat sărbătoririi Crăciunului, urmând ca un al doilea spectacol să aibă loc înaintea Anului Nou, sâmbătă 29 decembrie, în sala Căminului Cultural din localitate.
La spectacolul oferit bârgăuanilor au fost de faţă circa 600 de spectatori, din care circa 200 de copii, care au rezistat gerului, încălzindu-şi sufletul prin muzică.
Au desfăşurat spectacolul: Grupul folcloric "Plaiurile Bârgăului", condus de Ioana Suciu, care a interpretat colinde, urături, jocul caprelor (turca) şi grupul “Aripi Folktime”, prin: prof. Marcel Bujor, Toni Vlad, grupul de colindători "Colind" al Liceului “Radu Petrescu”, Florin Sas la taragot, Lita Bertel la acordeon, alături de un grup de colindători din public şi cantautorul Florin Săsărman.
Partea tehnică a fost asigurată de Cristi Pop şi Florin Sas.
La un foişor rustic, luminat de un felinar cu petrol, primarul comunei Doru Toader Crişan, a servit vin fiert în căni de ceramică personalizate (Primăria Prundu Bârgăului şi Asociaţia Aripi Folktime vă urează "Crăciun Fericit 2012").
S-au produs numeroase fantezii de iarnă, din lumini colorate (o chitară uriaşă atârnată într-un castan, un om de zăpadă, etc), iar Moş Crăciun a împărţit cadouri la copii, constând din dulciuri şi, în premieră, o foaie imitând pergamentul, având inscripţionată poezia "Ajunul Crăciunului", de Elena Farago. Acest original şi prim spectacol a fost recepţionat peste aşteptările organizatorilor ăi interpreţilor.
Spectacolul susţinut a fost primul din proiectul "Folk de Nea", iar al doilea, care va cuprinde şi cântece folk de sezon şi nu numai, se va desfăşura, după cum v-am anunţat la început, dar vă amintim din nou, sâmbata 29 decembrie, de la ora 18 în Căminul Cultural din Prundu Bârgăului. Vor interpreta: Grupul "Colind", condus de prof. Marcel Bujor, Paul Gogancea & Nelu Bâca, Paula Corciu, grupul folk "Suras", Toni Vlad, Adi & Horaţiu, Vasi Bancea, Sorin Borzoş, Dani Năsăudean, Marian Uzoni şi alţii.
Vă aşteptăm cu mult drag!

Comentarii

27/12/12 14:52
Vlad Anton

super!

30/12/12 11:58
Roxana Vlad

Felicitari !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5