Creațiile marca Produs în Bistrița-Năsăud – un plus de culoare la Ostermarkt

Produse tradiționale și creații manuale marca Produs în Bistrița-Năsăud dau o notă veselă și colorată Târgului de Paști al sașilor – Ostermarkt, organizat la Bistrița, în acest sfârșit de săptămână.

Peste 20 de artizani și mici producători din diverse colțuri ale județului, membri ai Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud sunt prezenți, în perioada 7 – 9 aprilie 2017, la Târgul amenajat pe platoul din fața Palatului Culturii. Achizițonând creațiile lor unicat sau de serie mică vom face, cu siguranță, un cadou inedit și un gest de responsabilitate față de comunitate, susținând economia locală.

Târgul de Paști al sașilor bistrițeni, organizat cu o saptămână înainte de marea Sărbătoare a Învierii, își are originea în perioada cruciadelor, așa cum declară istoricii. Membrii comunității germane din Bistrița au transmis acest obicei peste secole, din generație în generație, la exodul sașilor în Germania și Austria, de la jumătatea secolului trecut. Tradiția Târgului de Paști a fost reînviața la Bistrița în urmă cu 15 ani.

Portul popular, muzica și dansurile săsești și șvăbești vor anima zona centrală în acest sfârșit de săptămână iar Platoul din fața Palatului culturii este deja cartierul general al produselor meșteșugărești. Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” este reprezentată de peste 20 de meșteșugari și mici producători care își expun creațiile lor realizate cu mult suflet și multă imaginație. Produse din lemn, decorațiuni de Paști, artizanat, impletituri din papură, lumânări, piese de îmbrăcăminte cu motive tradiționale, accesorii, bijuterii etc. pot fi admirate și achiziționate la Târgul organizat de Primăria Bistrița, prin Centrul Cultural Municipal, Forumul Democrat German și Biserica Evanghelică. În mod cert sunt cele mai potrivite produse pentru un cadou deosebit și asta pentru că, fiind lucrate manual, nu veți găsi două la fel și, în plus, sunt și ieftine.

Bunătățile alimentare făcute după rețete și procedee tradiționale  – cornulețe, cozonaci și pâine, siropuri, conserve de legume, brânzeturi etc. – le veți putea găsi în spațiul deja consacrat din Piața Centrală, în apropierea Bisericii Evanghelice, la piața locală Produs în Bistrița-Năsăud, sâmbătă 8 aprilie 2017, între 8:00 și 14:00. Este ultima zi în care se mai primesc comenzi pentru bucatele de Paști cu gustul celor pe care le făceau bunicile noastre.

Înființată prin inițiativa Consiliului Județean, Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” este o organizație de spirijn, promovare și reprezentare a producătorilor din Județul Bistrița-Năsăud, de promovare a produselor, tradițiilor și valorilor locale.

Elena-Maria Bărbos – Director executiv

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5