Crinuţa Dumitrean, în atenţia DNA

Ziariştii de la Cotidianul scriu că ”favorita lui Ioan Oltean”, ex-preşedintele ANRP, Crinuţa Dumitean este în vizorul procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Informaţia a fost preluată de pe canalul TVR Info, ştirea fiind dată luni seara, dar trecută aproape neobservată pe fondul mediatizării cazului Huidu.

„Crinuţa Dumitrean a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cauza subalternului său, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Remus Baciu, cercetat pentru corupţie. Procurorii i-au ascultat telefoanele din luna mai până în septembrie. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate şi discuţiile purtate de membrii conducerii la sediul instituţiei, tot cu aviz dat de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti. Pe lângă monitorizarea prin GPS, Crinuţa Dumitrean a avut de-a face şi cu un investigator sub acoperire, infiltrat de DNA. Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată Remus Baciu, fosta şefă a Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor apare la rubrica "Făptuitori". Ea nu a fost trimisă în judecată în acest dosar. În schimb, procurorii au deschis o nouă anchetă care îi priveşte pe mai mulţi funcţionari din autoritate”.

Presa centrală a evidenţiat, în ultima perioadă, modul în care tot mai mulţi oameni susţinuţi sau giraţi de secretarul general al PDL, Ioan Oltean, au fost …eliberaţi din funcţie. În „pomelnicul” celor de la Curentul sau de la Cotidianul apar Crinuţa Dumitrean, Silviu Bian – şeful ANOFM, ex-ministrul Muncii - deputatul Ioan Botiş, fostul secretar de stat Ioan Andreica. Acestora li se adaugă şi lideri locali, precum preşedintele CJ - Liviu Rusu sau vicepreşedintele CJ - Luca Iancu, şi aceştia cu dosare la DNA. Ce-i drept, din 2 iunie, de la Înălţarea Domnului, nu se mai ştie nimic despre dosarul celor doi bistriţeni.

În aceste condiţii, vâzând problemele pe care le au oamenii din apropierea deputatului Oltean, dilema este: curăţenie de toamnă sau reglări de conturi în PDL?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5