Cristian Roşu (ASF): Piaţa asigurărilor este stabilă şi sigură

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat act de sancţiunea acordată de către Consiliul Concurenţei unui număr de nouă societăţi de asigurare ce activează sau au activat pe piaţa de asigurări din România, precum şi Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Ca urmare a promovării unei noi legislaţii care guvernează piata asigurărilor, ulterior perioadei de referinţă luate în considerare de Consiliul Concurenţei în acordarea sancţiunilor, au fost introduse o serie de mecanisme noi, care au contribuit la stabilizarea şi bunul mers al pieţei RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiara va continua să analizeze necesitatea modificării cadrului legislativ aplicabil pentru a se asigura că acesta răspunde nevoilor sectorului de asigurări şi a consumatorilor de produse de asigurare.

Din datele si analizele ASF, toate societăţile de asigurare care deţin la această data autorizaţie de funcţionare, supuse sancţiunilor Consiliului Concurenţei, au valori ale ratelor de solvabilitate (SCR) cu mult peste valorile minime necesare.

De asemenea, în cazul acestor asiguratori, cerinţa minimă de capital (MCR) este îndeplinită, fiind de aproape patru ori peste limita minimă impusă de lege.

La 30.09.2018, la nivelul întregii pieţe, nivelul ratei de acoperire a SCR a fost de 1,73 iar cel al MCR a fost de 3,99, ambele raportate la o cerinţă minimă de 1.

Valoarea excedentului fondurilor proprii eligibile să acopere SCR era de 2,1 miliarde lei, iar valoare excedentului fondurilor proprii eligibile să acopere MCR era de 3,5 miliarde lei.

Toate aceste elemente arată ca piaţa este stabilă, iar previziunile nu indică o înrăutăţire în persepectiva perioadei urmatoare.

ASF va urmari în continuare cu atenţie atât evoluţia ratelor de prudenţialitate cât şi adecvarea capitalurilor, astfel încât să fie asigurată protecţia consumatorilor şi stabilitatea pieţei.”, transmite vicepreşedintele ASF, Cristian  Roşu.

 

Comentarii

05/12/18 10:15
Euripide

Da domnule ! " Piatza asigurarilor " , care ne stoarce si ultima picatura de rabdare si de irascibilitate in acelasi timp... este "sigura" ! Prosti sunt romanii ca va mai tolereaza si nu va azvarle afara din Romania, sa faceti politze de asigurare cui vreti ... dar in alta parte , ca ne-am saturat de voi pana peste cap . Nu inteleg sindicatul soferilor cum va tolereaza ( dar cred ca deja le-ati " cumparat " liderii de sindicat si de aceia stau "comozi " si va lasa sa va faceti " valul " ) .
Deja ne este " acru " cand auzim de voi !

11/12/18 10:44
cititor de Bistrita

Stimate domn, ne-ati inebunit efectiv pe toti detinatorii de mijloace de transport cu aceste asigurari RCA ! Am ajuns ca-i mai ieftin sa mergem cu taxi peste tot, decat sa mai iesim cu masinile personale pe drum ! Nu pricepem cum de va mai rabda transportatorii si nu va arunca afara din tzara, asa cum a sesizat si antecomentatorul !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5