Cristian Țetcu: Utilaje care se bălăcesc printre păstrăvi. Vorbele sunt de prisos!

Anul 2016 pe apele de munte din județul Bistrița-Năsăud a început în forță!
Modernizări de drumuri cu mutarea cursului de apă și utilaje care se bălăcesc printre păstrăvi (sic), cu MHC-uri gata să se nască și bineînțeles mioritica exploatare de balast din albia minoră a minunatelor noastre râuri pe cale de dispariție, după bunul plac al unora.
Turismul montan, promovarea apele de munte … perla Strategiei județului Bistrița-Năsăud o poveste ... ridicolă... albia minoră a râului de munte Valea Mare, înainte de podul rutier către Valea Zânelor, doi țăruși (bornele vor fi fixe, din beton și vopsite la capete spune legea) înfipți printre pietre delimitează un “perimetru” de exploatare balast cu tot ce înseamnă viață în acel curs de apă.
Oricum, în “creierii” munților acest aspect trece cu vederea, avem destule probleme grave lângă poartă, cine are timp și de pietre, nisip, apă ... lipani (specie de pește pe cale de dispariție, protejat de lege în toate apele de munte din România). Murmurul vieții din munții Carpați în Bistrița-Năsăud ... este pe mâini bune.

Câteva sute de metri în amonte, “copy paste” dar fără țăruși de data asta. Vorbele sunt de prisos! Sperăm însă ca imaginile să facă cât o sută de cuvinte iar instituțiile abilitate să se autosesizeze.

Biroul Permanent Municipal, PER Bistrița-Năsăud
prin președinte Cristian Țetcu

Comentarii

26/02/16 16:27
Balan Marius-

Draga prietene, totul este pe cale de disparitie. Baiul cel mare este ca nu vom avea pe cine trage la raspundere , ca peste 20- 30 de ani degeaba o facem. Suntem cel mai slabanog popor din Europa, la noi totul este permis, cu mana larga a autoritatilor, dusmanul de moarte al poporului Roman.OMS si specialistii in demografie ne spun lucruri infricosatoare depre soarta acestei tari. Cam prin 2100 vom mai fi 7- 8 milioane de suflete, din care nu se stie cati romani curati. Dar de fapt asta si merita un popor care nu reactioneaza la nimic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5