Croncănitoarele, arde-le-ar focul!

Alungarea și stricarea cuiburilor – astea sunt, de regulă, metodele luate împotriva ciorilor aciuate în parcul din Beclean. Decât să taie copacii, adică ramurile lor cele mai stufoase și mai înalte, așa cum se discutase cândva prin cercurile autoritare locale, mai bine să le facă să dispară spre alte orizonturi, par să fi concluzionat oficialii orășenești. Cert este că acțiunea cea mai recentă, cea de distrugere a culcușurilor dăunătoare, a avut loc la finalul săptămânii trecută.

Bine că nu avem organizații de apărare a negricioaselor păsări, care să-și revendice “chinul” zburătoarelor, așa cum se găsesc iubitori amatori de căței comunitari gata să sară la gâtul autorităților ori de câte ori anonimele patrupede sunt ridicate de pe străzi. Or fi ei, europenii, sensibili la durerea dobitocească, însă croncăneala nu produce, de regulă, compasiune.

Ba din contră, mai ales dacă e dublată de mizerie și pagube la culturi agricole. În paralel, echipajul pompierilor bistrițeni a profitat de ocazie și a îndepărtat, cu o autoscară, câteva crengi care amenințau cu brăbușirea peste trecători și peste eventuale bunuri materiale, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Marius Rus. Potrivit acestuia, ISU Bistrița-Năsăud are câte 25 de intervenții pe zi, unele, precum aceasta realizată în colaborare cu primăria, de rutină.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5