Cum să ai nunta perfectă: 6 detalii esențiale

Orice mireasă visează la o nuntă perfectă, însă, pentru ca totul să decurgă conform planului, este necesar să depui foarte mult efort și să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu. Așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, astfel încât să ai parte de o nuntă perfectă, așa cum îți dorești!

Stabilește numărul de invitați și stilul nunții

Înainte de a începe organizările pentru nuntă, ar fi indicat să stabilești numărul de invitați, pentru a știi cât de mare ar trebui să fie locația pe care urmează să o închiriezi, dar și stilul nunții, care poate fi clasic, rustic, elegant, de epocă sau total neconvențional. Este important să știi ce fel de nuntă vrei, pentru că poți alege să organizezi întregul eveniment pe plajă, într-un restaurant de vis sau într-o grădină, în aer liber. În funcție de stilul pe care îl vei alege, îți va fi mult mai ușor să găsești culorile potrivite pentru flori, decorațiuni și invitații.

 

De asemenea, după ce ai pregătit lista de invitați, va trebui să îți rezervi o perioadă de câteva săptămâni pentru a lua decizia finală privind numărul de invitați, pentru a putea rezerva localul și pentru a începe restul pregătirilor. 

Calculează bugetul disponibil

Un alt lucru esențial pe care ar trebui să îl faci înainte de a începe toate pregătirile de nuntă este stabilirea bugetului. Cât îți permiți să investești în organizarea întregului eveniment? Cel mai bine ar fi să organizezi o nuntă mai restrânsă, cu un buget mai mic, astfel încât să nu fie nevoie să apelezi la rude și prieteni pentru a acoperi ulterior costurile mai mari. În plus, poți face o listă cu lucrurile pe care ți le dorești la nuntă și cu cele de care ai nevoie cu adevărat, astfel încât să știi cum să îți distribui bugetul.

Apelează la ajutorul profesioniștilor

Chiar dacă vrei te implici cu totul în organizarea nunții, ar fi bine să nu te ocupi de mai multe lucruri în același timp. Încearcă să apelezi la prieteni și la rude pentru diverse sarcini, precum ar fi alegerea invitațiilor sau a băuturilor, însă, pentru detaliile importante cum ar fi amenajarea locației și realizarea fotografiilor de nuntă ar fi bine să colaborezi cu profesioniști. Întotdeauna unul dintre furnizori poate să vină cu idei originale, care te-ar putea inspira, așa că poți ține cont și de sfaturile experților, care știu întotdeauna cum să găsească soluții chiar și pentru cele mai extravagante propuneri.

Alege o locație pentru nuntă

Dacă te-ai decis deja în privința numărului de invitați, poți începe să cauți o locație pentru nuntă. Dacă ai o listă generoasă de invitați ar fi ideal să optezi pentru o sală de bal, cum sunt cele din interiorul palatelor. De asemenea, dacă îți organizezi nunta în timpul verii și îți dorești un eveniment ieșit din tipare, poți opta pentru o locație în aer liber, cum ar fi o dumbravă sau o grădină mai mare. Astfel, invitații se vor putea fotografia într-un cadru feeric, iar atmosfera va fi de neuitat.

Alege o rochie deosebită și pantofi confortabili

Cu siguranță ai visat mult timp momentul în care vei alege rochia de mireasă, însă, ar fi ideal să optezi pentru un model deosebit, dar confortabil, care să îți permită să dansezi întreaga noapte. Tocmai de aceea îți recomandăm să optezi pentru o rochie cu trenă detașabilă, astfel încât să poți renunța la aceasta, după cununia religioasă. De asemenea, pantofii ar trebui să fie cât mai comozi, pentru că îi vei purta o zi întreagă, iar la petrecere vei dansa până dimineața. Poți chiar să îi porți cu câteva luni înainte de nuntă, pentru a te obișnui cu ei. 

Personalizează-ți nunta

Dacă îți dorești o nuntă deosebită, atunci ar trebui să alegi niște decorațiuni impresionante. De la aranjamentele florale, până la lumânări și tacâmuri – totul ar trebui să fie desprins dintr-o poveste. Însă, poți alege să oferi o notă personală întregului decor, folosind poze din arhiva personală – cu momente din viața de cuplu, din copilărie sau cu familia. De asemenea, poți include în meniu rețeta voastră preferată, iar pe masa invitaților poți pune sticluțe mărturii decorative, pe care le poți umple cu miere sau cu sirop de fructe.

 

Aceștia sunt doar o parte dintre pașii pe care ar trebui să îi urmezi pentru o nuntă perfectă. Însă, cel mai important lucru este să te distrezi. Chiar dacă perioada pregătirilor poate părea stresantă, dacă vei organiza totul alături de prieteni, cu siguranță vei avea parte de momente unice și distractive. Iar ziua cea mare va fi de neuitat!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5