Cum sa aplicati pentru primul dvs. loc de munca

Una dintre cele mai descurajante sarcini cu care se confrunta un student este aplicarea la primul dvs. loc de munca. Am fost cu totii acolo la un moment dat si, intr-un mediu academic de mare viteza, se poate simti adesea ca toata lumea din jurul tau este pe partea de sus a procesului si ca ramai in urma.

Una dintre cele mai descurajante sarcini cu care se confrunta un student este aplicarea la primul dvs. loc de munca. Am fost cu totii acolo la un moment dat si, intr-un mediu academic de mare viteza, se poate simti adesea ca toata lumea din jurul tau este pe partea de sus a procesului si ca ramai in urma.

Sa nu mai precizam de aspectele salariale care sunt extrem de importante la inceputul de cariera. Chiar daca experienta lipseste salariu brut minim pe economie nu suna prea bine.

Nu va lasati sa va temeti ce veti raspunde atunci cand colegii dvs. de clasa incep sa intrebe unde veti lucra cand absolviti. Mai jos sunt cateva sfaturi cheie care va pot ajuta sa va ocupati de visele voastre.

Fii pregatit: stagiar intr-un domeniu care te intereseaza in timp ce te afli la facultate

Incepeti internarea in timp ce sunteti student. Folositi site-uri precum Myjob, OLX pentru a cauta stagii si incepeti sa va cautati stagiul devreme! Multe dintre stagiile mai competitive au termene limita in mijlocul toamnei tarziu.

Puteti fi cel mai talentat viitor inginer din lume, dar daca ratati termenul limita din 15 decembrie, Google nu va va lua in considerare pentru aceasta functie. Inca de la sfarsitul verii, incepeti brainstorming-urile din domeniile si companiile care va intereseaza. Odata ce ati facut acest lucru, identificati termenele-cheie, in special pentru alegerile dvs. de top.

Cauta intershipuri

Faceti primul pas: creati sau revizuiti CV-ul.

Daca inca nu ati creat un CV, este momentul sa faceti acest lucru. Fii clar si concis in explicarea experientei tale si a oricarei alte informatii relevante. Urmariti aproximativ o pagina de continut si evitati orice fonturi distractive sau ocupate.

Daca aveti deja un CV, asigurati-va ca este actualizat cu toata experienta dvs. profesionala, abilitatile utile si informatiile educationale si asigurati-va ca aceste 7 lucruri nu lipsesc in CV! Este important in gasirea unui job dar si negocierea unui salariu net mai mare.

Profitati: utilizati resursele scolare

De multe ori, universitatea dvs. va avea o multime de sfaturi de cariera neexploatate. Daca scoala dvs. are un centru de cariera, asigurati-va ca il folositi. Participati la orice evenimente de recrutare pentru companii care va intereseaza. Alaturati-va cluburilor care au legatura cu interesele dvs. Daca va uitati la joburi care necesita scrisori de recomandare, pastrati o lista de profesori sau consilieri pe care ati putea sa o solicitati.

Cautare inteligenta: utilizati instrumentele online potrivite

Internetul este un instrument excelent de cercetare, dar poate fi coplesitor atunci cand nu stii de unde sa incepi. Site-uri precum eJob va ajuta sa navigati pe piata muncii intr-un mod inteligent si eficient. Asigurati-va ca marcati locuri de munca interesante pe masura ce mergeti mai departe. Discutati toate detaliile privind salarizarea, bonusurile sau chiar pensia anticipata. Sunt firme care au capital pentru a garanta o viata lunga in cadrul firmei.

Faceti pasul: aplicati

Aplicati la o varietate de locuri de munca, asigurandu-va ca va acoperiti toate bazele. Nu va puneti inima pe una singura, pe baza listarii ci aplicati-le la oricate sunt relevante, pastrand totodata atentia asupra calitatii CV-ului si a scrisorii de intentie. Consultati sfaturi despre cum sa creati cea mai buna scrisoare de intentie pentru pozitiile de baza.

Pregateste-te pentru interviuri

Dupa trimiterea cererilor, speram ca vi se va cere sa faceti un interviu, fie la telefon, fie practic. Inainte de interviu, asigurati-va ca sunteti familiarizat cu organizatia in cauza si pregatiti orice intrebari pe care le aveti despre companie sau responsabilitatile dumneavoastra. Nu uitati sa fiti increzatori, entuziasmati de companie si de pozitie si, mai presus de toate, de voi insiva.

Speram ca acum va simtiti imputerniciti sa mergeti mai departe si sa obtineti jobul viselor voastre. Mult noroc!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5