Cum să decorați dormitorul

Dormitorul este cea mai intimă parte a interiorului rezidențial. În dormitor, trebuie să vă relaxați atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic, tocmai de accea cerințele pentru decorarea lui sunt mai mari. Categoric nu este suficient să folosiți numai o saltea și un grilaj pentru pat. În afară de igiena somnului, este recomandat să lucrați cu materiale și culori pentru a da personalitate dormitorului. Culorile alese ar trebui să fie plăcute și să nu deranjeze atmosfera liniștită. Acestea pot fi culoarea crem, bej, cafea albă, albastru deschis precum și alte culori liniștite sau pasive.

Materialele

Alegeți materiale plăcute atât la atingere, cât și la vedere. Dacă aveți în vedere și schimbarea pardoselelor, atunci cel mai bine este să evitați produsele textile și să alegeți o suprafață rezistentă la zgârieturi, pe care praful, acarienii și alți alergeni nu au nici o șansă. Cu toate acestea, pentru că știm că este mult mai confortabil să vă ridicați în picioare pe ceva moale și cald, vă recomandăm să nu ezitați să așezați covorașe lângă pat. Acestea pot fi ușor scuturate și unele pot fi la fel de ușor spălate. Materialele naturale dau un aspect foarte confortabil.

Dormitorul poate fi echipat rapid și ușor, și chiar fără investiții inutil de mari. Adesea puteți găsi seturi de dormitoare, care vă vor salva și riduri de pe frunte, dacă nu credeți că puteți accesoriza corect mobilierului achiziționat individual.

Patul

La alegerea patului, un rol important nu îl joacă doar aspectului acestuia. Este important să alegeți dimensiunea potrivită și să aveți în vedere dacă aveți suficient spațiu de stocare în dormitor. În caz contrar, achiziționarea unui pat cu spațiu de depozitare este o investiție bună. De asemenea, trebuie să aveți în vedere ca patul împreuna cu spătarul și rama lui să fie cu cel puțin 40 de centimetri mai lung decât înălțimea celui mai înalt dintre parteneri. În caz contrar, s-ar putea întâmpla să vă loviți cu capul de spătarul patului și cu picioarele de rama acestuia.

Dacă vă lipsește imaginația și considerați binevenită inspirația, vizitați Biano.ro, unde veți găsi o selecție variată de paturi. Poate că tocmai aici vă așteaptă patul cel nou.

Mobilierul în dormitor

În afara de pat, din dormitor nu trebuie să lipsească dulapul, comoda și noptierele. De asemenea, puteți folosi și o lampă de masă sau chiar una de podea. Alegerea cea mai populară este, fără îndoială, dulapul cu uși glisante, deoarece economisește spațiu. Atunci când intenționați să cumpărați un dulap sau să creați un spațiu de depozitare în dormitor, trebuie să vă gândiți la tot ceea ce intenționați să depozitați în acesta. De la această premisă vom deduce dimensiunile și influența asupra restului camerei. Dacă spațiul permite, dormitorul poate fi echipat și cu o masă de toaletă sau în unele cazuri puteți folosi chiar comoda ca și măsuță de toaletă. Avantajul este faptul că o comodă poate fi folosită în același timp și pentru depozitarea hainelor.

Corpurile de iluminat

Lustra joacă un rol important în dormitor și completează cu siguranță stilul acestui spațiu. Este potrivit să o alegeți în stilul în care este mobilat dormitorul. Pe lângă corpurile de iluminat suplimentare (lămpi), puteți amplasa în dormitor și lumânări, sau chiar lumânări pe baterie, care le imită foarte bine pe cele adevărate - la folosirea celor clasice recomandăm prudență. Cea mai des întâlnită variantă o reprezintă lămpile de masă sau, în unele cazuri, cele de perete; nu trebuie însă să va temeți nici de cele de podea. Nu este vorba numai de o chestiune de design, ci și de un accesoriu practic. Chiar daca sunteți sau nu un cititor pasionat. De asemenea, puteți încerca și lămpile cu temporizator, care pot regla intensitatea luminii în funcție de nevoile actuale.

Lenjeriile de pat și alte produse textile

Cu siguranță nu se rentează să subestimați importanța lenjeriei de pat. Rolul pe care îl joacă nu ține numai de calitatea și textura materialului, dar și de designul acesteia. Lenjeria de pat poate fi asortată cu alte culori din cameră și alte materiale textile, cum ar fi perdelele, pernele, cuverturile pentru pat. Tocmai aceste textile conferă dormitorului o strălucire aparte și creează o atmosferă caldă și confortabilă. Fără textile în dormitor nu merge. De remarcat sunt de asemenea perdelele, draperiile și jaluzelele, care sunt o completare indispensabilă. Depinde doar de dumneavoastră cât de mult doriți să aveți ferestrele acoperite în timpul somnului. Lămpile stradale vă luminează fix în geam? Atunci vă sunt necesare draperii care nu lasă lumina să patrundă. Dacă, dimpotrivă, aveți în dormitor destul întuneric pe timpul nopții, vă puteți permite și materiale mai transparente.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5