Cum să-ți alegi încălțămintea pentru sală: 5 criterii esențiale

Vrei să te bucuri de un stil de viață sănătos? Ai putea să începi cu o alimentație echilibrată și cu sport pe măsură. Dacă vrei să mergi la sală ca să slăbești sau să obții un corp tonifiat, ai nevoie de un echipament potrivit. Hainele și încălțămintea pe care le porți în timpul antrenamentelor trebuie să fie comode, să absoarbă transpirația și să nu te împiedice să duci la bun sfârșit exercițiile fizice.

Pentru că pantofii sport sunt esențiali când mergi la sală, merită să ții cont de câteva criterii, înainte să faci o achiziție. Iată pe ce merită să pui accent!

Poartă pantofii sport în mărimea corectă

Deși poate suna ca un sfat absolut firesc, există persoane care nu-și aleg corect mărimea atunci când poartă pantofi sport. Pentru a te simți în largul tău la sală, nu trebuie să cumperi pantofi mai mici sau mai mari, în speranța că materialul se lasă. Mărimea trebuie să ți se potrivească perfect, atât ca lungime, cât și ca lățime. În caz contrar, te poți confrunta cu dureri la nivelul picioarelor, pe care nu ți le dorești în timpul antrenamentului.

Nu știi care este mărimea exactă la încălțăminte? Măsoară-ți cu grijă piciorul și pune talpa goală pe o foaie de hârtie. Continuă cu trasarea conturului, folosind un creion și ocupă-te și de celălalt picior. Ulterior, măsoară cu o ruletă lungimea obținută, de la călcâi până la degetul mare. Abia apoi, poți să probezi pantofii sport pentru sală din magazinele fizice sau de pe site-uri, verificând tabelul de mărimi recomandat de producător.

Optează pentru încălțăminte lejeră

Cauți adidași pentru bărbați sau pantofi sport pentru femei? Din fericire, există o gamă variată de încălțări pentru sală, care te ajută să te antrenezi corect. Totuși, reține că pantofii pe care îi porți la antrenamente trebuie să fie lejeri și ușori. Mai mult, modelul ales trebuie să se potrivească perfect cu exercițiile pe care le practici cel mai des.

Ar fi ideal ca pantofii sport să-ți asigure stabilitate și să-ți ofere siguranță, mai ales dacă te antrenezi cu greutăți mari.

Ține cont de talpa pantofilor sport

Și talpa încălțărilor sport reprezintă un criteriu esențial în alegerea pantofilor pentru sală. De exemplu, dacă ești pasionat de antrenamentele cu greutăți, cel mai important aspect este talpa pantofilor. Aceasta trebuie să aibă un călcâi mai înalt și să fie mai joasă în partea din față. Cu ajutorul acestei forme a tălpii, vei menține o postură corectă și nu te vei dezechilibra, în cazul genuflexiunilor sau fandarilor laterale.

Pantofii sport cu talpă rigidă te ajută la sală, mai ales dacă te confrunți cu dureri în zona lombară sau ai probleme cu mobilitatea gleznelor. Pantofii cu o talpă rigidă încurajează o presiune minimă în zona lombară și au un toc mic, de aproximativ 2-3 cm, care oferă stabilitate maximă.

Investește în pantofi sport cu o greutate redusă

Alte criterii de luat în calcul pentru încălțămintea de sală sunt respirabilitatea și greutatea redusă. Este recomandat să alegi pantofi sport cu o tehnologie optimă de aerisire, pentru a împiedică transpirația în exces la nivelul picioarelor.

 

În plus, o pereche de adidași prea grei te vor împiedica să practici exercițiile preferate și îți cauzează dureri de picioare.

Verifică suportul lateral al pantofilor sport

Alege încălțămintea perfectă pentru sală și verifică suportul lateral. Acest aspect contează, pentru că mișcările sunt diferite și complexe, mai ales dacă ai parte de antrenamente intense.

Ține cont de sportul pe care îl practici la sală, fie că este vorba despre aerobic, cross training sau zumba și alege încălțăminte de cea mai bună calitate, pentru a împiedica accidentările. Găsești încălțăminte sport de la Footshop care-ți oferă susținere și încurajează mișcări multidirectionale, în funcție de ceea ce practici la sală.

Ai în vedere aceste sugestii și cumpără încălțămintea potrivită pentru sală, care te ajută să te bucuri de ore binemeritate de sport.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/wy_L8W0zcpI

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5