Cupa Lions la Şah

Fidel iniţiativei de a susţine dezvoltarea şahului în municipiul şi judeţul nostru, Lions Club Bistriţa este pregătit să demareze noi proiecte în acest an. După ce în toamna anului trecut au instalat în Piaţa Mihai Eminescu 2 mese de şah cu scaune, ce vor rămâne (sperăm) permanent acolo pentru uzul iubitorilor sportului “minţii”, membrii clubului vin cu două noi şi interesante propuneri, de data aceasta adresate celor tineri.
Astfel, în perioada 1-12 aprilie, Clubul Lions va susţine financiar participarea şahistei Briana Cleopatra Bălan la Campionatele Naţionale de Şah pentru Juniori ce vor avea loc la Călimăneşti-Căciulata. Briana este elevă în clasa a V-a a Liceului de Arte Plastice Corneliu Baba şi este marea speranţă a Asociaţiei Şah Club Bistriţa, vicecampioană naţională la categoria fete 11 ani în 2012, câştigătoare a mai multor turnee naţionale.
Apoi, în data de 1 iunie se va organiza Cupa Lions la Şah - Bistriţa, competiţie destinată elevilor - băieţi şi fete- din clasele I-IV şi V-VIII. Startul va fi dat la începutul lunii aprilie, odata cu faza zonală a competiţiei. Cu ajutorul unor inimoşi profesori de sport au fost constituite centre zonale la Uriu, Telciu, Sântioana, Mureşenii Bârgăului, Lechinţa, Feldru şi bineînţeles Bistriţa (Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba şi Colegiul Naţional Andrei Mureşanu) unde sunt aşteptaţi peste 250 de participanţi.
Primele două locuri din fiecare centru zonal vor participa la finala organizată de Ziua Copilului, dotată cu premii totale în valoare de peste 1000 de lei, atât pentru concurenţi cât şi pentru profesorii antrenori. Profesorii au primit déjà manuale de specialitate, urmează să fie dotate centrele zonale cu seturi de şah. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul Asociaţiei Şah Club Bistriţa, condusă de Maestrul FIDE Paul Rusan, ca urmare a unui parteneriat care va organiza şi alte manifestări de acest gen.

Sorin Herciu, Ovidiu Cliţan
Lions Club Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5