Curăţenia de primăvară a atins şi Valea Sălăuţei

La Salva

Zilele premergătoare vacanţei de Paşte au fost unele de igienizare şi curăţare a malurilor Sălăuţei de peturile, zdrenţele şi gunoaielor care, agăţate în sălciile de pe marginea apei, dădeau un aspect respingător cursului de apă. Potrivit primarului Salvei – ing. Gheorghe Onul – au fost adunate şi cărate toate aceste gunoaie dar “sunt sigur că apa va aduce la vale altele în loc din localităţile aflate mai sus de noi, pe fiul Sălăuţei. Este un fel de muncă în zadar ceea ce facem noi de câteva ori pe an. Până când nu se va înţelege că este obligatoriu pentru sănătate, pentru mediu, să păstrăm curăţenia, nu va fi cum dorim”.

Mai mult, viceprimarul Ioan Angelini, a spus că vor trece la aplicarea amenzilor celor care vor fi surprinşi aruncând deşeurile din gospodărie în valea Sălăuţei. Şi chiar vor fi popularizaţi în paginile ziarului “Răsunetul”, poate-i va prinde ruşinea…

Au fost plantate flori de primăvară şi arbori ornamentali pe spaţiile verzi în faţa Primăriei abia renovată; au fost văruiţi copacii, curăţate şanţurile, ce mai – a îmbrăcat straie de sărbătoare.

La Coşbuc

Şi aici, ca în toate localităţile judeţului, s-a efectuat curăţenia de primăvară. Primarul Niculae Anghel ne-a spus şi dumnealui că au igienizat malurile Sălăuţei cu ajutorul elevilor, dar că peturile şi alte gunoaie vin în continuare din amonte…

De asemenea, au fost curăţate şanţurile, au fost văruiţi arborii ornamentali şi bordurile, faţa localităţii arătând mai veselă, aşteptând Sfintele Sărbători de Paşte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5