De Florii, în biserica Vărării bucurii cu copiii din Nepos

Praznicul Floriilor a fost pentru copiii şi tinerii Parohiei Ortodoxe Nepos unul binecuvântat.La fel cum cu două mii de ani în urmă copiii din Ierusalim îi cântau Domnului la intrarea în Ierusalim cântare de bucurie şi slavă :’’Osana întru cei de sus ! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului !’’ cu aceeaşi bucurie a fost trăit acest praznic împărătesc de copiii şi tinerii Parohiei Ortodoxe Nepos în acest an.
Odată cu începutul slujbei Vecerniei au luat calea bisericii cu hramul ‘’Buna Vestire’’ din Nepos şi au coborât harul sfântului Duh în rugăciune.Preotul paroh le-a vorbit apoi despre însemnătatea praznicului,i-a îndemnat să iubească cuvântul lui Dumnezeu şi dragostea pentru părinţii şi dascălii lor.Sub coordonarea doamnei preotese Emilia Rus şi a Alexandrei Măchiţescu,voluntar la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi şi elev al Liceului Pedagogic din Năsăud au organizat ateliere de desen,pictură,colaj şi jocuri cu tema Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.Lucrările realizate de copii au fost expuse în pridvorul bisericii pentru a bucura sufletele credincioşilor parohiei şi pentru a da mărturie despre gingăşia şi talentul micilor îngeraşi.De asemenea cei 40 de copiii şi tineri prezenţi au pregătit un concert de pricesne pe care îl vor susţine în biserica parohiei în prima zi a praznicului Învierii Domnului.
Truda lor a fost răsplătită cu daruri şi dulciuri de o doamnă cu sufletul mare ,Maria Lup,rugând pe Bunul Dumnzeu să îi răsplătească bunătatea.
Amintim faptul că Parohia Ortodoxă Nepos a organizat cu copiii şi tinerii parohiei pe lângă activităţi cu tematică religioasă şi activităţi pe teme sportive şi de ecologie prin colaborarea cu asociaţia Gal Ruralis din Bistriţa,după îndemnul Mântuitorului nostru Iisus Hristos :’’Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea. Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei ‘’(Marcu 10, 11-16).
Preot Rus Vasile
Parohia Ortodoxă Nepos

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5