De la 1 iulie, colectarea selectivă a deşeurilor este obligatorie şi la Beclean!

Începând cu 1 iulie intră în vigoare o nouă legislație referitor la ce înseamnă colectarea selectivă a deșeurilor. 

Astfel, de la 1 iulie 2019, şi la Beclean se  implementează colectarea selectivă a deșeurilor.

Pentru oraşul Beclean, graficul de ridicare a deşeurilor reciclabile în zona de case va fi următorul: în prima săptămână întreagă din lună şi în a treia săptămână, în ziua de colectare a gunoiului menajer stabilită deja pentru fiecare stradă în parte. Sacul de gunoi reciclabil va fi colectat cu maşina destinată doar pentru fracţia uscată.

Deşeurile reciclabile vor fi colectate într-o singură fracţie uscată, într - un singur sac, unde vor fi colectate hârtie, carton, plastic, doze metalice, sticlă. Ele vor fi ulterior separate la Staţia de reciclare Tărpiu.

În oraşul Beclean operatorul de salubrizare va distribui lunar către gospodăriile din zonele de case saci de colectare a deşeurilor reciclabile. Deşeurile reciclabile (hârtie, carton, plastic, doze metalice, sticlă) vor putea fi depozitate spre colectare şi în saci proprii sau în containere, recipiente proprii ale cetăţenilor.

Pentru gospodăriile din cartierele aparţinătoare Figa – sat, Beclenuţ, Rusu de Jos, Coldău, în ultima zi de colectare a fiecărei luni calendaristice se vor colecta numai deşeurile reciclabile, care vor fi adunate de către cetăţeni în saci, recipiente sau containere proprii.

Deșeurile reciclabile se colectează curate. Pentru a economisi spațiu, acestea se pot presa, în cazurile în care este posibil.

Exemple: ziare, reviste, documente, cutii din carton, plicuri, cutii , ambalaje de carton, bidoane și cutii din plastic, cutii de carton tetrapack, folii de plastic, pahare, recipienți, ghivece, tăvi, ambalaje din polistiren, cutii, recipiente metalice de băuturi, sticle, borcane, etc.

Atenție: Ambalajele care nu pot fi curățate se consideră deșeuri reziduale! Deșeurile ce conțin reziduuri de mâncare, șervețelele și hârtia de bucătărie folosită sau lucioasă sunt considerate deșeuri reziduale!

Deșeurile reziduale se colectează în  pubela neagră existentă deja în gospodării, conform programului de colectare cunoscut. Deșeurile reziduale sunt totalitatea deșeurilor care nu se pot recicla.

Exemple: resturi de mâncare (vegetale, carne, lactate etc.), lemn tratat, conținutul sacului de aspirator, scutece, etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5