De Revelion, un preot din Țara Năsăudului a trecut pragul veşniciei

Un renumit preot din Ţara Năsăudului a trecut în noaptea de Anul Nou pragul veşniciei. Pe 10 decembrie împlinise 70 de ani.
Credincioşii din Salva au primit cu durere vestea că inima părintelui Dumitru Morar a încetat să mai bată în noaptea de Revelion. Aflat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, în urma unei operaţii pe cord deschis, părintele intrând în comă.
Primaria Salva anunţă: "Astazi este o zi de doliu pentru comuna noastra, cel care ne-a pastorit vreme de peste 36 de ani,preotul Dumitru Morar a incetat din viata.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace".
”S-a dus bucuria noastră, s-a dus stâlpul nostru, s-a dus soțul meu cel iubit Pr. Morar Dumitru din Salva, s-a dus să slujească în ceruri, aici pe pământ a slujit cu mult drag și a iubit biserica și credincioșii. Ne rugăm pentru el ca Bunul Dumnezeu să îl ajute și să călătorească în ceruri cu multă ușurința. Nu te vom uita niciodată scumpul meu sot, al nostru tată și bunic!!!”, spune preoteasa Maria Morar, creator popular.
P.C. preot Dumitru Morar din cei aproape 50 de ani de slujire rodnică la Altarul Străbun, 36 a fost la Parohia Salva.
S-a născut pe 10 decembrie 1949 în Piatra. A absolvit Seminarul Teologic din Cluj și Facultatea de Teologie din Sibiu, fiind hirotonit preot în 1970 de ÎPS Teofil Herineanu. A fost preot la Tăure (1970-1974), Nimigea (1974-1976) și Liviu Rebreanu (1976-1983). Din 1983 s-a aflat la Salva, unde în 1986-1987 s-a pictat Biserica, în 1994 construiește, cu ajutorul credincioșilor din comună, Biserica de lemn a Mănăstirii ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” în doar 28 de zile; în 2015 modernizează aleea bisericii și ridică un Monument al Eroilor căzuți în cele două Războaie Mondiale. Părintele Morar a fost distins cu titlul de Cetățean de Onoare al comunei Salva. În 2019 părintele Morar s-a pensionat. Părintele Dumitru Morar împreună cu preoteasa Maria au aniversat, în 2019, 50 de ani de căsnicie, bucuria lor fiind cei doi băieți Marinel și Florin. Înmormântarea are loc sâmbătă, la Salva.
Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul cetei celei de-a dreapta Sa !

Comentarii

03/01/20 22:13
mirisanandrei

Nu se aplica pentru toti legea pensiilor?Nu trebuia sa se pensioneze la 65 de ani?Sfanta si dreapta Mitropolie a Clujului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5