Decembrie bogat în evenimente culturale, la Prundu Bârgăului

Într-un cadru festiv în care și timpul a ținut cu noi, manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au avut loc la Monumentul Eroilor din localitatea noastră și au debutat prin prezentarea onorului la drapel și intonarea imnului de stat al României de către Garda de onoare, compusă din militarii Batalionului 817 Artilerie „Petru Rareș” Prundu Bârgăului, continuându-se cu un Te Deum oficiat de către preoții din localitate - Vasile Turc, Ioan Jauca, Liviu Tomoroga.

Semnificația acestui mare eveniment „100 de ani de la Marea Unire” a fost susținută printr-o alocuțiune de către comandantul garnizoanei din Prundu Bârgăului, lt.col dr. Ștefan Francisc Bara.

A urmat depuneri de coroane din partea oficialităților locale, momente artistice prezentate de către un grup de elevi ai Liceului „Radu Petrescu” condus de către pr. Liviu Tomoroga și prof. Carmen Popovici, continuând cu un grup vocal instrumental: Florina Bălan, Bianca Gâvan, Florin Sas, Cornel Vrîncean și Bogdan Borta al Ansamblului „Plaiurile Bârgăului”.

De remarcat faptul că audiența acestui eveniment de mare însemnătate istorică  a fost asigurată de către un număr mare de participanți îmbrăcați în constume tradiționale de pe Valea Bârgăului, remarcându-se în mod deosebit ținuta autentică a primarului comunei Prundu Bârgăului, Doru Toader Crișan, care are un respect deosebit pentru păstrarea identității neamului românesc

În data de 06 decembrie, zi care a coincis cu sărbătoarea zilei de Sf. Nicolae, primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Toader Crișan, s-a întâlnit cu o parte dintre pensionarii comunei, motivul acestei invitații fiind prezentarea realizărilor efectuate în anul 2018, precum și proiecte de realizat pentru anul 2019. De asemenea, s-au făcut din partea invitaților propuneri, doleanțe sau îmbunătățiri a acestor proiecte, știut fiind că, așa după cum spune un proverb românesc, „dacă nu ai un bătrân să-ți cumperi”. Primarul a dorit cu această ocazie și punctele de vedere ale persoanelor care au trecut prin viață.

Această întâlnire a fost de un real succes, propunerile celor prezenți fiind de folos proiectelor comunei pentru anul 2019.

De remarcat faptul că cei prezenți au avut momente de trăiri emoționale, protagoniste fiind solistele Florina Bălan si Mariana Condrea prin interpretarea unor colinde autentice.

De asemenea, pentru iubitorii de artă și nu numai, în holul Primăriei comunei Prundu Bârgăului există o expoziție de pictură cu vânzare a pictorului Ernst Schuller –membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România şi Germania, care are ca tematică: „Ipostaze din viața satului românesc”, deschisă tot cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Director Cămin Cultural

Referent,

Ioana Suciu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]