Delictele silvice în atenţia jandarmilor bistriţeni

Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, au executat în această perioadă mai multe acţiuni punctuale pe linie silvică privind prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos. Acţiunile jandarmilor au avut loc pe raza Ocolului Silvic Dealu-Negru în localităţile Budacu de Sus, Cuşma şi Dorolea.
Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 8.500 de lei şi 4 avertismente scrise pentru ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 17, lit.b, respectiv pentru accesul persoanelor în fondul forestier naţional cu autovehicule nedestinate transportului masei lemnoase, fără acordul scris al proprietarului sau administratorului, conform art. 9, lit. f.
Jandarmii au confiscat 3,4 metri cubi de material lemnos şi trei topoare.
Totodată, jandarmii bistriţeni au depistat aproximativ doi metri cubi de material lemnos de esenţă foios, care fusese pregătit pentru transport dar care a fost abandonat în pădure. Lemnul a fost ridicat de către lucrătorii silvici în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
De asemenea, jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au aplicat o sancţiune de 1.000 de lei, pentru comportament brutal, abuz în utilizarea animalului de tracţiune şi supunerea la eforturi inutile, în conformitate cu prevederile legii nr. 205 din 2004, republicată, privind protecţia animalelor, ne informează mr. Georgeta Casvan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5