Deputatul Bogdan Ivan: S-a scris istorie pentru achizițiile publice din România! Ce criterii au punctaj suplimentar la o licitație

Deputatul Bogdan Ivan a susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege inițiat de PSD, prin care principiul achizițiilor publice verzi va fi inclus în criteriile de atribuire ale contractelor publice de lucrări sau servicii.
Ce înseamnă concret acest lucru? Vor avea punctaj suplimentar acele oferte care demonstrează cea mai scurtă distanță de la locul de producție la cel de consum/implementare; nu prețul cel mai mic va fi criteriul principal de atribuire a unei licitații; va conta impactul asupra mediului și canalul scurt de aprovizionare; companiile locale din România vor avea de câștigat; proiectele din bani europeni sau guvernamentali nu vor mai fi întârziate din cauza unor companii incapabile să implementeze proiecte pentru care au sublicitat!
"Este o victorie pentru România și pentru capitalul românesc! Un proiect al PSD si al președintelui Marcel Ciolacu, care deblochează atragerea de fonduri europene și dă un sprijin concret capitalului românesc!
Legea urmează să fie promulgată de Președintele României, publicată în Monitorul Oficial și să producă efecte în cel mai scurt timp!", explică deputatul Bogdan Ivan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5