Deputatul Diana Morar: Primul meu proiect legislativ a devenit lege!

Deputatul Diana Morar anunţă că, după ce luna trecută a fost votat în Camera Deputaților, acum Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege care modifică şi completează Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
Potrivit parlamentarului bistriţean, începând cu 1 ianuarie 2022, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători iar recursurile în format de 3 judecători, cu excepția cazurilor în care legea prevede altfel.
"Când va intra în vigoare legea, se abrogă Ordonanţa de Urgenţă nr. 215 din 30 decembrie 2020, care prevede că aplicarea soluției completului format din 3 judecători este suspendată până la 31 decembrie 2021 inclusiv. Legea merge la președinte pentru promulgare. Le mulțumesc tuturor celor care au votat-o. Se îndeplinește astfel încă una dintre recomandările MCV în ceea ce privește justiția din România. Având în vedere numărul mic de judecători, această măsură înlătură riscul blocajelor în organizarea şi funcţionarea instanţelor de judecată", declară deputatul Diana Morar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5