Deputatul Diana Morar şi lumea cărţilor, la Liceul Teoretic C. R. Vivu din Teaca

Deputatul liberal Diana Morar a poposit cu caravana cărților, inițiată de doamnele liberale în frunte cu Cristina Sava, pentru a sta de vorbă despre cărți şi câte în lună și în stele cu adolescenţii din Teaca.
"Unul dintre cele mai importante lucruri care ar trebui sa ne preocupe pe noi, oamenii maturi, este a cunoaște ceea ce își doresc tinerii și care le sunt idealurile, în iureșul vieții de care suntem cu toții prinși. Aveam să aflăm cum văd viața, ce năzuințe îi încearcă și cum este in fapt realitatea pentru tinerii frumoși, elevi ai Liceului Teoretic C. R. Vivu din Teaca. Oare cum se văd stelele, oare cum arată luna pentru un tânăr crescut in mediul rural?
Ne-au ajutat ei, copiii să le ilustrăm chiar si pentru noi. Ne-am povestit reciproc experiențele de viață prin prisma cititului cărților, am aflat că istoria este o pasiune pentru mulți, iar o mare parte călătoresc pe aripile cărților împrumutate din biblioteca generoasa a scolii, de la Tokyo până la New York si înapoi in spațiul cochet amenajat in incinta scolii, unde ei pot citi si socializa.
“Când voi crește, voi vizita lumea!”, a spus un glas încrezător.
Când veți crește, veți clădi lumea!, am spus în gând. Sunt tineri cu gândire matură deja, cu multă empatie dezvoltată pentru tot ce îi înconjoară și cu acel bun simț simplu al omului de la țară. Sunt frumoși, sunt promițători si sunt copiii noștri care citesc!", a scris Diana Morar, pe pagina de facebook.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5