Deputatul Diana Morar: Venituri suplimentare pentru dezvoltarea comunităţilor locale din redevenţe!

Guvernul a aprobat procedura de încasare a redevenței obținute prin concesionarea de activități de exploatare a resurselor la suprafață ale statului și ale apelor minerale, anunţă deputatul Diana Morar.
Hotărârea de Guvern impune concesionarului să vireze din redevența pe exploatarea terenurilor agricole, respectiv a resurselor minerale de suprafață, inclusiv a apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase, exploatate pe teritoriul unei localități, în proporție de 80% autorităților locale și județene, iar 20% la bugetul de stat.
"Mai exact, cota de 40% din redevența obţinută prin concesionarea terenurilor agricole va fi virată direct către bugetul local, 40% către bugetul județean și 20% către bugetul de stat. În cazul exploatării resurselor minerale, inclusiv a apelor minerale, veniturile se distribuie astfel: 35% la bugetul județului, 45% la bugetul localității și 20% la bugetul de stat.
O veste bună pentru comunitățile locale, care pot beneficia astfel de venituri suplimentare pentru dezvoltare", explică parlamentarul PNL BN..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5