Deputatul Ioan Aurel Rus nu agrează graba sindicaliştilor

“Aşa cum era de aşteptat, majorarea salariilor profesorilor a stârnit un val de reacţii, din păcate nu toate pozitive. Primii care au greşit au fost sindicaliştii, care trebuiau să aştepte ca profesorii să-şi primească primul salariu mărit şi abia apoi să facă grevă. S-au precipitat şi acum Guvernul se încăpăţânează şi nimeni nu va mai primi nimic. Este inadmisibil ce se întâmplă pe fondul inabilităţii manageriale a premierului Călin Popescu Tăriceanu. Pe de altă parte, e lucru cert că liderii sindicali nu au ce căuta în politică, chiar dacă sunt, unii dintre ei, nişte îmbuibaţi întreţinuţi nemeritat”. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului România Mare (PRM) Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Aurel Rus, care în conferinţa susţinută ieri dimineaţă a comentat actuala criză economică din ţară, neuitând să-şi condimenteze discursul cu multe acuzaţii adresate Executivului.

În opinia parlamentarului bistriţean, guvernanţii nu ar mai trebui să emită ordonanţe de urgenţă deoarece Parlamentul îşi face treaba, însă instituţia nu este vinovată că nu se respectă Constituţia. Abordând un alt subiect la modă, pensiile deputaţiilor şi senatorilor, Ioan Aurel Rus vede altfel lucrurile- sunt pensii şi salarii în România mult mai mari decât pensiile propuse parlamentarilor şi acest lucru nu este corect atât timp cât acestea sunt acordate de la bugetul statului. În acelaşi context, opinentul a ţinut să sensibilizeze asistenţa prin expunerea situaţiilor a doi foşti parlamentari ce în prezent sunt grav bolnavi şi se află internaţi în spitale fără a avea bani de medicamente. “O pensie decent este o pensie decent indiferent de cine o primeşte. Mass-media face prea mult caz şi nu vrea să vadă alte realităţi dureroase.

PRM va continua să se lupte pe mai depoarte pentru binele naţiunii”, spune demnitarul peremist. În continuarea expunerilor sale, acesta a reamintit celor prezenţi despre introducerea a două noi zile libere în calendar- 15 august şi a doua zi de Rusalii, subliniind că formaţiunea sa va insista să obţină încă două- 16 august ca zi internaţională a românilor de pretutindeni şi 31 noiembrie ca zi comemorativă a încreştinării poporului român. În final, deputatul Rus a evocat memoria martirilor români prigoniţi de regimul hortist, anunţându-şi intenţia de a se deplasa câteva ore mai târziu (vineri după-masă, n.r. ) la Prundu Bârgăului pentru a depune o coroană de flori lângă monumentul eroilor martiri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5